Antakya Medeniyetler Korosu, Expo 2016 Antalya’ya Renk Kattı

Çeşitli dinlere mensup Hataylı vatandaşlardan oluşan ve tüm dünyada adından başarıyla söz ettiren Antakya Medeniyetler Korosu’nu ziyaretçilerle buluşturdu.

EXPO’da Hatay’ın tarihi, kültürel birikimini ve turizm değerlerini tanıtmanın yanı sıra dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu konseriyle de fark yaratan HBB, Hatay’ın birlik ve beraberlik ruhunu EXPO’ya taşıyarak bir kez daha fark yarattı.

Büyük bir ilgi altında gerçekleşen konseri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği(HASİAD) ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi(AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, HASİAD Başkan Vekili Ali Bilir ve dernek üyesi Yılmaz Nurlu izledi.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINDAN GELEN ZİYARETÇİLER, KOROYU ALKIŞ YAĞMURUNA TUTTU

Özveriyle hazırlanan Hatay ruhunu yansıtan sergi alanındaki amfide birbirinden güzel ezgileri ve farklı dinlere ait ilahileri seslendiren Antakya Medeniyetler Korosu serginin en güzide rengi oldu. Konser etkinliğine yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, koroyu alkış yağmuruna tuttu.

KORO ŞEFİ ÖZFIRAT’TAN HATAY’A DEĞER KATAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Konser etkinliğinin ardından konuşma yapan Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, ” Birbirinden saygın organizasyonlara katılım göstererek Hatay’ın değerine değer katan ve EXPO 2016 Antalya’da ziyaretçilerle buluşmamıza vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konser etkinliği hep bir ağızdan söylenen “Memleketim” adlı şarkıyla sona erdi.

koro (1) koro (2) koro (3)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.