Hatay Valisi Ercan Topaca, Musevi vatandaşlar tarafından kutlanan Hamursuz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hamursuz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Topaca mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Yahudilerin kölelikten kurtuluşu anısına Musevi vatandaşlarımız tarafından kutlanan Hamursuz Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, Bayramın barışa, kardeşliğe, hayırlara, hoşgörüye ve güzel günlere vesile olmasını dilerim.

Yüce rabbimizin insanlara bahşettiği ve fıtratta kardeş olmamız dolayısıyla de ortak kültürümüzün en değerli parçasını oluşturan dini bayramlar; merhamet, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma, dargınların barıştığı ve dostlukların pekiştiği müstesna günlerdir.

Bu güne kadar elbirliği ile yaşattığımız ve günümüz dünyasında en çok ihtiyaç duyulan sevgi ve hoşgörü kültürünün, Hatay’da hiç bozulmadan bizden sonraki kuşaklara aktarılacağına yürekten inanıyorum.

Tek yürek olarak mutlulukla kutladığımız her bayramın tüm dünyaya anlamlı birer hoşgörü mesajı olarak ulaşmasını temenni ederken, başta ilimizde yaşayan Musevi vatandaşlarımız olmak üzere tüm Musevilerin Hamursuz Bayramını kutluyor, daha nice birlik, beraberlik ve kardeşlik dolu huzurlu günler diliyorum.”

70d2831d-c5ec-48f9-a764-1e1366fb0810VALi_BEY_FOTO

Önceki İçerikTabipler Odası’ndan Gelişim’e Ziyaret
Sonraki İçerik“Neslihan Çalışkan” Heryerde
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.