Girişimciler sertifikalarını törenle aldı

TÜMSİAD Hatay Şube UGE Kursiyerleri Sertifikalarını KOSGEB Başkanı Recep BİÇER’den aldı”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde TÜMSİAD’da düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlar düzenlenen törenle katılım belgelerini aldılar.
KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert ve TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren, MÜSİAD Hatay Şube Başkan Yardımcısı Nuri Günal, belge dağıtım töreni öncesi İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile görüştüler. İTSO Başkanı Yılmaz, misafirlere İskenderun ekonomisi ve şehrin genel durumu hakkında bilgiler verdi. Ziyarette İTSO yönetim kurulu üyesi M.Ali Bulut ta hazır bulundu. Ziyaretin ardından belge dağıtım törenine geçildi.
İTSO Başkanı Yılmaz, “Kobilerimiz Ekonominin Omurgasını Oluşturuyor”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, girişimcilere yönelik yaptığı konuşmasında şunları belirtti: “Bölgemizde kobilerimize destek veren ajanslarımızdan bir tanesi olan KOSGEB’i çok önemsiyoruz. Kobilerimiz ekonominin omurgası olarak bilinir. Kobileriniz yoksa büyük işletmeler de yok demektir. O yüzden kobilerin büyük ve orta ölçekli işletmelerin işlerini sürdürebilmeleri, aslında bu destek programlarına başlıdır. Yeni girişimcilere sertifika vererek onlara iş imkanı sağlamanın ötesinde onların sorunlarını da masaya yatırmamız gerekmektedir. Zaman zaman toplantılarımızda kobilerimizin sorunlarını biz de paylaşıyoruz. Biz diyoruz ki işini sürdürenler için de bir destek sağlansın. Bizim işverenlerimize o bağlamda iş yeri kurmuş bir milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmış, işlerini sürdürmekte zorlanan işverenlerimiz var. Bunlar için ne yapılabilir, gözden geçirilmekte fayda var diye düşünüyorum.” dedi. İTSO Başkanı Yılmaz konuşmasının devamında ise girişimcilik kursları ile ilgili bilgiler vererek “İskenderun’da yaklaşık 25 civarında girişimcilik eğitimi verilmiş. Bu eğitim faaliyetlerinde 1000’e yakın girişimcimiz sertifika almış, bu sertifika alan girişimcilerimizden 50’nin üzerinde arkadaşımız iş yerlerini açmış durumdalar. Açılan her iş yerini biz fazlasıyla önemsiyoruz. Çünkü yanında bir ya da birkaç kişi de olsa insan çalıştırıyor ve istihdama katkı sağlıyorlar. Bu sayının daha da arttırılmasını temenni ediyorum. Bugün burada belge alan arkadaşlarımıza da kuracakları işlerde şimdiden hayırlı işler temenni ediyorum.” diye konuştu.
KOSGEB Başkanı Biçer, “Girişimci sayılarımız hızla artıyor”
Ankara’dan Hatay’a gelen KOSGEB Başkanı Recep Biçer, İTSO’da yaptığı konuşmasında ise “KOSGEB Türkiye olarak her il de bizim müdürlüğümüz var. Olabildiğince bu KOSGEB desteklerini anlatmaya gayret ediyoruz. Girişimcilik son yıllarda revaçta, girişimci sayılarımız da arttı. Verilen destekler de arttı. Ama sadece bu değil, tabi girişimcilik bizim yaptığımız işlerin önemli kısmından bir tanesi. Bunun yanında biz işleri yürütürken de yani mevcut iş yerlerine, mevcut kobilere dönük da Ar-Ge, inovasyon, endüstriyel destek programı, işbirliği destek programımız var. Ayrıca kobi proje dediğimiz geçen yıl başlattığımız kobi geliştirme projemiz, genel destek ve içerisinde 15 çeşit desteği olan, nitelikli elamandan tutun da yurt dışı iş gezilerine kadar, birçok destek verdiğimiz yaygın bir destek programımız var. Öncelikle biz bunları sahada nasıl daha fazla duyururuz ona gayret ediyoruz.” dedi. KOSGEB Başkanı Biçer, Türkiye geneli yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek “İl gezilerimiz ve bu tür ziyaretlerimizle paydaşlarla yaptığımız bu çalışmalar üniversitelerle Ticaret ve Sanayi Odalarıyla değişik sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisine giriyoruz. Bütçemiz arttı ama biz daha da büyük bir bütçe talep ediyoruz. Birlikte kullandıkça bu bütçe daha da büyüyecek. Geçen sene toplam destek bütçemiz, sadece destek olarak verdiğimiz bütçemiz 351 milyon iken, bu sene yüzde 182’lik artışla 991 milyon lira oldu; yani 1 milyar lira sınırına dayandık. İnşallah bu rakamı kullandıkça 5 milyar hedefe ulaşacağız. Kobilere ne kadar fazla verirsek Türkiye’nin ekonomisinin, sosyal imkanlarının, refahının büyümesi de mümkün hale gelecektir. Bu vesile ile ben belge alan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 30’a yakın girişimcilere katılım belgelerini KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren takdim ettiler.

itso da belge dağıtım töreni (9)

Önceki İçerikİTSO Meclisinde Terör ve Ekonomiye Dikkat Çekildi
Sonraki İçerikHatay’da 702.300 adet Captogan Hap Ele Geçirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.