Pamuk Eğitim Kurumları Velileri Seminerinde buluşturdu

İskenderun’da faaliyet gösteren Pamuk Okul Öncesi eğitim kurumları tarafından velilere yönelik seminer düzenlendi. Eğitim öğretimin yanı sıra sosyal aktivitelere ve velileri yönelik seminer, toplantı ve konferanslara da ağırlık veren Pamuk Okul Öncesi Eğitim kurumları, yine başarılı bir sosyal etkinliğe daha imza attı. Pamuk Eğitim Kurumlarında dünyanın en başarılı Eğitim Sistemleri arasında gösterilen ‘Montessori’ Eğitim seminerine veliler de yoğun ilgi gösterdiler.
Montessori Eğitimi
İtalya’nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori (1870-1952) yüzyılın başlarında her bir çocuğun bireyselliğine azami ölçüde uyan bir pedagoji geliştirir.
Bu, çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagojidir.
Dünyada kullanılan en başarılı eğitim sistemlerinden biri olan Montessori Eğitim sistemi hakkında sine vizyon destekli olarak bilgiler veren Okul Öncesi Eğitim Uzmanı Türkan Yiğit Kolçak, bu sistem ile çocukların kendilerine olan öz güvenlerinin de arttığına vurgu yaptı. Pamuk Okul Öncesi Eğitim kurumları müdürü Selma Türkoğlu ise, “Velilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz bu sosyal eğitim programımız oldukça verimli geçti. Velilerimiz de seminerde çocuklarının eğitim ve öğretimlerine katkı sunacak bilgiler almış oldular” şeklinde konuştu. Eğitime gelen veliler ise, “Pamuk Okul Öncesi Eğitim kurumlarında hem çocuklarımız hem de kendimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi geliştiriyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz ve Pamuk Eğitim kurumlarını başarılı müdürü Selma Türkoğlu hocamıza da teşekkür ediyoruz” dediler. Toplantı sonunda ise Sunumu gerçekleştiren Eğitim Uzmanı Türkan Yiğit Kolçak ve velilere kıtım belgeleri takdim edildi.

PAMUKK (4) PAMUKK (5)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.