Doğa Koleji Velilerine ‘Sınav Kaygısı’ Semineri

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na az bir zaman kala, öğrenciler kadar velileri de olumsuz etkileyen sınav kaygısı ile ilgili İskenderun Doğa Koleji velilerine seminer veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun, velilerin okul başarısı için çocuklara nasıl davranması gerektiği hakkında bilgiler paylaştı.
Seminerde, öğrenci ve veli arasındaki iletişimin önemine dikkat çeken Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun, “Kaygı; kişi duygusal ya da fiziksel baskı altındayken ortaya çıka bir tepkidir. Bir miktar kaygının olumlu etkileri vardır, ancak aşırı kaygı durumu paniğe sebep olur. Sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan da, yoğun kaygıdır. Çocuklarımızdan kontrollü bir kaygı bekliyorsak, öncelikle kendi olumsuz düşüncelerimizi ve kaygılarımızı kontrol altına almalıyız” dedi.

“Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın”
Çocukların, sınav kaygısıyla baş etmesi konusunda anne ve babalara önerilerde bulunan Gamze Uygun, “Sınav kaygısıyla başa çıkmak için anne babalar olarak siz de önlem alabilirsiniz. Çocuklarınıza karşı her zaman gerçekçi olun, negatif motivasyondan uzak durun ve olumlu olun, çocuğunuzu hiçbir zaman başka çocuklarla kıyaslamayın, motivasyon unsurlarına dikkat edin, çocuğunuzu takdir edin ve güvenin, çocuğunuza sınavın bir ölçü olmadığını kazanmak kadar kaybetmenin de hayatın bir parçası olduğunu anlatın. Eğer çocuğunuzun normalden fazla ve sınav performansını etkileyecek seviyede kaygı yaşadığını düşünüyorsanız, sınav öncesi psikolojik destek alabilirsiniz” açıklamasında bulundu. Seminer sonrası Doğa Koleji Ortaokul Meclisi Öğrencileri, Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

seminer (1) seminer (3) seminer (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.