“ORASİ BURASİ MİDUR?” Güldürürken Düşündürdü

İGEV İçin Asi Medya’nın Organize Ettiği Sanatsal Etkinlik Ayakta Alkışlandı…

İskenderun Güney Eğitim Vakfı İGEV, “ASİ MEDYA” nın organizasyonuyla sanatsal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. ASİ MEDYA ORGANİZASYON” firmasının titiz ve başarılı organizasyonuyla İskenderun’da sahneye konulan iki perdelik “ORASİ BURASİ MİDUR” adlı tiyatro oyunu ilgi ve beğeni ile izlendi. Oyun, izleyenleri güldürürken aynı zamanda düşündürdü.
İGEV yararına, İskenderun İSTE Mustafa Yazıcı konservatuar salonunda gerçekleşen organizasyona İskenderun’lu tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.
Bozok Tiyatrosu oyuncuları Soner Arıca, Filiz Bozok, Eray Demirkol, Gökhan Soykök, Begüm Algan, Cemil Usal, Ayça Yavuzok, Ferhat Köse ve Metin Bozok gibi deneyimli sanatçıların sahnelediği, Filiz Bozok’un yazıp yönettiği “Burasi Orasi midur?” adlı oyun’un konusu kısaca şöyle;
“İmdat’ın (Soner Arıca) en büyük hayali ünlü bir şarkıcı olmaktır. İmdat’ın annesi Asiye hanım (Filiz Bozok) oğlunun bu isteğini kıramaz ve memleketteki tüm malını satar birlikte İstanbul’a gelirler. Büyük şehrin sürprizleri onları beklemektedir. Acaba İmdat ‘ın aradığı “Orasi Burasi Midur?”… Anadolu’nun saf ve temiz kalpli insanları İmdat ve annesi Asiye hanım amaçlarına ulaşmaya çalışırken ilginç tuzak ve entrikalar karşısında şaşkındırlar.”
Oyun başlamadan önce kısa bir konuşmayla seyircileri selamlayan İGEV başkanı Şefik Uyar, İGEV olarak Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk ilkelerine bağlı, laik, aydın gençlerimizin yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti. Gençlerin eğitimine destek verirken sosyal ve kültürel anlamda da topluma yararlı bireyler yetişmesine katkıda bulunduklarını ve bu konuda İGEV’e ve gençlere destek veren, katkı sağlayan tüm eğitim gönüllülerine teşekkür etti.
Salonu dolduran tiyatro severler tarafından oyun bitiminde ayakta alkışlanan sanatçılara ve organizasyonu başarıyla gerçekleştiren ASİ MEDYA firmasının sahibi Ali Sabahoğlu’na İGEV başkanı Şefik Uyar tarafından sahnede çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

IMG_5047 IMG_5082

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.