Önemi Asla Kaybolmayacak Meslek: “Makine Mühendisliği”

Çağın gereksinimlerine cevap verebilecek mühendis adayları yetiştirmek amacı ile kendilerini sürekli yenilediklerini belirterek sözlerine başlayan İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, Teknoversite vizyonu ile Sanayi 4.0 kapsamında öğretim kalitesini artırmanın; üniversite, sanayi, kamu ve öğrenci işbirliğini ile en üst seviyelere taşıyabileceğine inandıklarını belirtti. Prof. Dr. Baltacıoğlu; “Uzun yıllardır başkanlığını yürüttüğüm Makine Mühendisliği Bölümü’nde yaklaşık 1000 lisans, 150 lisansüstü olmak üzere öğretimine devam eden öğrencimiz bulunmaktadır. 12 öğretim üyesinin yanı sıra çok sayıda öğretim ve araştırma görevlisi ile sistemli şekilde eğitim-öğretime devam edilmektedir. Sunduğumuz seçmeli dersler ile özellikle son sınıf öğrencilerimizin, gelecekte yapmak istedikleri iş alanına yönelmelerini sağlıyoruz. Aynı durum almış oldukları mezuniyet projeleri ve tasarım uygulama derslerinde de geçerli. Kısacası mühendis olmaktan zevk almalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca Makine Mühendisliği Bölümü doktora programı mevcut olup mezun vermeye devam etmektedir” sözleri ile tecrübeli bir akademik kadroya sahip olduklarına vurguladı.
Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu; “İskenderun sanayisi ile iyi ilişkiler geliştirmiş durumdayız. Talep eden öğrencilerimiz haftada birkaç gün sanayi kuruluşlarına giderek saha uygulamaları yapabilmekte ve teoriyi laboratuvar dışında da pratiğe dönüştürme şansı bulabilmektedirler. Bu uygulamalar ile hem öğrencilerimiz daha donanımlı ve kabiliyetli hale geliyor hem de sanayicimiz mezuniyet sonrası daha yetkin ve özgüvenli mühendislerle çalışma fırsatı yakalamış oluyor. Bir nevi kazan-kazan durumu sağlıyoruz. Mezunlar konusuna da değinen Prof. Dr. Baltacıoğlu; “Mezuniyet sonrasında da öğrencilerimiz ile bağlarımızı koparmıyoruz, destek ve iletişimimizi imkânlar dâhilinde devam ettiriyoruz, bu süreci daha profesyonel bir çatı altında takip etmek için de çalışıyoruz, bu durumdan öğrencilerimizin de Üniversitemizin de fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Çok sayıda faaliyet, plan ve proje çalışmaları yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu; “Üniversitemizin Teknoversite vizyonuna uygun plan, proje ve çalışmalar yürüterek tasarımı ve yenilikçiliği önceleyen makine mühendisleri yetiştirmenin yanında, öğrencilerin sahada uygulama kabiliyetlerini geliştirebilecekleri ortamlar hazırlıyoruz. Başta demir-çelik fabrikaları olmak üzere, prestijli endüstri kuruluşlarına ve fuarlara teknik geziler düzenlemekteyiz. İskenderun, gerek demir-çelik gerekse de diğer sanayi sektörleri bakımından Makine Mühendisliği öğrencileri için çok avantajlı bir konumda” açıklaması ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Makine Mühendisliği Bölümü’nün avantajlarını anlattı. Türkiye filtre imalatının %70’inin İskenderun’da yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Baltacıoğlu, Makine Mühendisliği alanındaki tüm kulvarlarda rekabet edebilecek güçte ve olgunlukta olduklarını sözlerine ekledi ve son olarak, mühendislik eğitimi almak isteyen tüm genç bireylere bir de mesaj göndererek; “Bizi İSTE’yin kesinlikle pişman olmayacaksınız” dedi.

3 4 5 6

Önceki İçerikHatay Şubat Ayı Sonu İtibariyle Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri Açıklandı
Sonraki İçerikHatay’da Nisan ayın’da 4.077 araç sürücüsüne İdari Para Cezası uygulandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.