Karakese Ortaokulu bahçesinde bilim fuarı

Eğitim ve öğretimde hızlı bir ivme yakalayıp, adını başarılarla duyurmaya başlayan ilçemiz Karakese Ortaokulu Tübitak 4006 Bilim Fuarının açılışıyla da bilimsel çalışmalarını görücüye çıkartmaya hazırlanıyor.

15 Nisan 2016 Cuma günü saat 10;30’da Karakese Ortaokulu bahçesinde açılışı yapılacak Tübitak 4006 Bilim Fuarı için çalışmalar son aşamasına geldi.

bilimfuari

Öğrencilerin 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı Kapsamında açacakları Bilim fuarına çok iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirten Okul Müdürü Mehmet Ali Gözen; “TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerimizin eğitim öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

Tübitak 4006 Bilim Fuarları ile bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilerimizde bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, Öğrencilerimiz üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki öğrencilerimizin bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak  öğrenilmesinin sağlanması temel hedef ve amaçlarımız arasındadır. Okul Aile Birliğimiz ile çok değerli velilerimizin bilim fuarımızın hayata geçirilmesindeki emekleri inkar edilemeyecek ölçüdedir. Öğrencilerimizin bu zeka ürünü ve eğlenceli sergisine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

Önceki İçerikBelen Kaymakamlığı Romanya’da
Sonraki İçerikİskenderun ve Arsuz’da Haftasonu Elektriğin Kesik Olacağı Yerler
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.