Belen Kaymakamlığı Romanya’da

Avrupa Birliği Gençlik Programı Erasmus+ kapsamında finanse edilen Belen Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan ve Romanya‘nın ev sahipliğini üstlendiği “Motivated to Learn” adlı proje için Türkiye’yi temsilen Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM başkanlığında 5 kişi Bükreş’e gitti.

2

24 Mart – 3 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye, Romanya, Litvanya, Bulgaristan ve İtalya ülkelerinden toplamda 25 kişinin katıldığı proje eğitim içerikli olup, gençlerin eğitim ve öğretim süreçlerinde daha iyi öğrenmelerini sağlayacak yaygın eğitim(non-formal) metotlarını kullanmayı destekleyen aktivitelerden oluşmaktadır.

3

Kurs boyunca öğrenilen metotları, bilgileri, aktiviteleri ve iletişim tekniklerini Bükreş’te belirlenen okullarda uygulayan katılımcılar, okullardan elde edilen sonuçları da değerlendirerek daha iyi çözüm oluşturmayı hedeflemişlerdir.

Ayrıca eğitim sonrası, katılımcılar dünyanın ikinci büyük mimarisi olan Parlamento Binası’nı, Mustafa Kemal Atatürk Meydanı’nı ve 1. Dünya Savaşı esnasında Galiçya Cephesi’nde şehit düşen askerlerimize ait Bükreş Türk Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

 

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.