Geleceğini İSTE’yen Üniversite

İSTE’nin geleceği ve gelişim stratejilerinin masaya yatırıldığı; “İSTE’NİN GELECEĞİNİ PLANLAMA, STRATEJİ GELİŞTİRME ve TANIŞMA” toplantısında; İskenderun Teknik Üniversitesi’ni geleceğe nasıl hazırlayabileceklerini anlatan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli;“Bugün gerçekten bir ilki gerçekleştiriyoruz. Biz bu toplantıya ‘büyük buluşma’ dedik. Bugün büyük bir buluşma, çünkü İSTE’nin geleceğinin temelini sizlerle hep birlikte atacağız. Üniversitemizin geleceğini siz geleceğin akademisyenleri ile iletişim ve koordinasyon içerisinde beraber planlamak için bugün burada buluştuk.

An itibarıyla hepiniz Üniversitemiz adına başka üniversitelerde lisansüstü çalışmalar yapıyorsunuz. Bir süre sonra tekrar aramıza katılacaksınız. Yani aslında bir ailenin parçalarıyız. Büyük İSTE ailesinin… Hepimiz bence çok şanslıyız. İskenderun gibi endüstriyel potansiyeli yüksek olan, ama aynı zamanda şirin ve güzel bir şehirde, yeni kurulmuş olan Üniversitemizde buluştuk. Topluma, bölgeye, ülkeye ve insanlığa faydalı olmak istiyoruz. Üretmek istiyoruz ve dolayısıyla sizlerin de üretmesini istiyoruz. İSTE olarak Sanayi 4.0’a eklemlenen “Teknoversite” vizyonumuz kapsamında sizlerden de çalışmalarınızda bu vizyonumuza odaklanmanızı, ortak olmanızı ve katkı sunacak çalışmalar yapmanızı istiyoruz. Ülkenin ihtiyacı olan, üniversitemizin ihtiyacı olan ve birbirini tamamlayan anlamlı ve faydalı çalışmalar yapmanızı istiyoruz. Her ne alanda çalışıyor olursanız olun, bu çalışmaları ‘Sanayi 4.0’ ve ‘Teknoversite’ çerçevesinde yapmanızı ve konumlandırmanızı istiyoruz. Biz Üniversitemizi bu çerçevede uzmanlaştırmak istiyoruz. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz geleceğimizi istiyoruz… Geleceğimiz ise sizlersiniz. Sizlerle sürekli irtibat halinde kalarak, hocalarınızla ve danışmanlarınızla da iletişim içerisinde kalarak, sizlerin buraya en kısa sürede donanımlı ve birikimli akademisyenler olarak geri dönmenizi istiyoruz. Dikkat ederseniz çok şey istiyoruz, çünkü kısaltmamız İSTE! Lütfen geri dönerken de Üniversitenize, buraya; istemeye istemeye değil, İSTE’ye İSTE’ye geliniz. Döndüğünüzde çok daha iyi bir Üniversite bulmanız için, söz veriyoruz, bizler de tıpkı sizler gibi var gücümüzle çalışacağız…”diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı ile ilgili olarak İskenderun Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi ve ÖYP (Öğretim üyesi Yetiştirme Programı) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Vedat Özkaner;

“Bilindiği gibi her ülkenin geleceği yeni nesillere bağlıdır. Bugün araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi da olan arkadaşlar geleceğin akademisyenleri ve topluma şekil verecek bireylerdir. Bizler bu toplantıya çok önem vererek kendilerinin üniversitemize, bölgemize ve ülkemize yapacakları katkıları öğrenmek, paylaşmak için buradayız. Diğer bir amaç ise ister biz, ister diğer arkadaşlarımız olsun yaşadıkları, karşılaştıkları problemleri bizlerle paylaşarak çözüm üretmek istiyoruz”açıklamalarında bulunarak araştırma ve öğretim görevlilerinin genel durumuna ışık tuttu.

Konuşmaların ardından verilen kokteyl sırasında genç akademisyenlerle bire bir diyalog kuran ve fotoğraf çektiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, samimi bir atmosfer oluşmasına olanak sağladı. Kokteyl sonrasında mikrofon araştırma ve öğretim görevlerine uzatıldı. Kendilerini ve akademik çalışmalarını tek-tek tanıtan genç bilim insanları; İSTE öğretim üyeleri ile karşılıklı görüş alışverişi ve istişarelerde bulundu. Soru-cevaplarla tamamlanan, son derece samimi ve verimli geçen buluşmanın ardından tüm katılımcılara İSTE logolu kupalar hediye edilirken, hemen sonrasında meşhur İskenderun Döneri ikram edildi. Yemek sonrasında, İSTE öğretim üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanında İSTE adına lisansüstü öğrenim görmekte olan genç akademisyenler hep birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Gün sonunda genç akademisyenler kendi birim yöneticileriyle toplantılar yapmak üzere küçük gruplara ayrıldılar.

1 2 5 8

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.