Tobb-Bis Filistinde Organize Sanayi Kuruyor

Filistin’deki en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Cenin’deki serbest sanayi bölgesinin bu sene faaliyete geçmesi planlanıyor.
Bölge, Cenin’deki Cezril Vadisi’nde 93 hektarlık bir tarım arazisinin üzerine inşa edildi. Filistin Sanayi Siteleri ve Serbest Bölgeler Kurumu’na göre arazinin sahibi olan çiftçiler ile Filistin hükümeti arasındaki ihtilaf inşaat öncesinde çözüme bağlandı.
Projenin finansörleri olan Filistin, Almanya ve Türkiye arasında bir anlaşma imzalanmış ve bölgenin altyapısı bir Türk müteahhitlik firmasına verilmişti.
TOBB-BİS Yönetim Kurulu Filistin’e giderek Cenin Organize Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay’ın da aralarında bulunduğu TOBB- BİS yönetiminden Ahmet ŞEKEROĞLU, Hamdi Necdet ÇALIŞKAN, İsmail Hakkı HINISLIOGLU, Kamil ARSLAN, Osman GELİŞ, Mehmet ERKEKLİ, Yusuf KEYİK, Mahmut FIRAT, Cansu SARAÇ’ın yanı sıra TÜR-SUM İnşaat, Proje, Müşavirlik ve Ticaret A.Ş Mimarları; Hazım Ayhan YATAR ve Mehmet Yurseven, Tepav; Timur KAYMAZ, Osman Zeki YALÇIN 20-23Mart 2016 tarihleri arasını kapsayan dönemde incelemelerini tamamlayarak yurda döndüler.
Dönüş sonrası yapılan gezi ve incelemeler hakkında bir açıklama yapan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay; “İleri teknoloji, tarımsal gıda firmalarıyla, hafif sanayi üreticilerini barındıracak olan Cenin sanayi bölgesi projesini yerinde inceleme imkanımız oldu. Bu inceleme ziyareti kapsamında Cenin Vali Yardımcısı Kamal Abulrob, Cenin Belediye Başkanı Hadem Rida ve Cenin Ticaret Odası Başkanı Hisham Massad ile bire bir görüşmelerde bulunduk. Arap ülkelerinden yatırım çekmek isteyen Filistin Yönetimi 1999’dan bu yana ihracat odaklı organize sanayi bölgeleri üzerinde çalışıyor. Arap ülkelerinden gelecek yatırımların Filistin ekonomisini canlandırma ve kalkındırma, yeni iş imkanları yaratma ve Filistin’e ileri teknoloji kazandırma çabalarında itici bir güç olacağı düşünülüyor. Ülkemiz açısından da stratejik önem taşıyan bu yatırımda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Barış İçin Sanayi (TOBB BİS) önemli bir rol üstlenmiş durumda. Bu proje 6 bin Filistinliye doğrudan iş imkanı sağlayacak. Temaslarımızın son gününde ise Filistin Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya geldik. Bize bu yatırımın kesintiye uğramadan bir an evvel bitirilmesini arzuladıklarını ifade ediyorlar.” Dedi.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (1) Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (2) Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (3) Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.