Girişimcilik Dersi Alan Sivil Havacilik Yüksek Okulu Öğrencileri İste-Tto’yu Ziyaret Etti

23 Şubat 2016’da yapılan törenle hizmete açılan İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Kuruluşunun hemen ardından kapılarını girişimcilere açan ofise ziyaretler yoğun bir şekilde sürüyor. Son olarak, Sivil Havacılık Yüksek Okulu öğrencileri ‘girişimcilik dersi’ kapsamında İSTE-TTO’yu ziyaret ederek bilgi aldı.

Sivil Havacılık Yüksek Okulu öğrencilerine teknoloji transferi ve girişimcilik ile ilgili sunumlar yapan İSTE-TTO Uzmanı Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek; “TTO’ların işlevleri, Kuluçka Merkezleri, Mentorlük sistemi ve Teknoparkların işleyişleri” hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Girişimcilik için öncelikle iyi ve çok sayıda fikir üretmek gerektiğini ve bunların kuluçkaya alınarak inovasyonların önünün açılması gerektiğini vurgulayan Seçkin Dilek, ayrıca üniversitede üretilen akademik bilgilerin sanayide nasıl pratiğe dönüştürülebileceğini ve girişimcilerin İSTE-TTO kanalını nasıl kullanabileceklerini anlattı.

Ziyaret sonrasında İSTE-TTO’nun çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirten İSTE Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Nuriye Güreş, öğrencilerinin girişimcilik kapasitelerini artırmak için İSTE-TTO’nun sunduğu fırsatlardan daha çok yararlanmak istediklerini söyledi.

1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.