İskenderun Teknik Üniversitesi stratejik plan için kolları sıvadı

Hummalı bir biçimde devam eden stratejik plan çalışmalarını gözden geçirmek için bir araya gelen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) birimlerinin yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’nin başkanlığında toplandı. İSTE’nin tüm akademik ve idari birimlerinin yöneticileri bir araya gelerek, kendi birimleri için hazırlamış oldukları sunumlar yaptı. Etkileşimli olarak yapılan çalışma toplantısında, İSTE’nin geleceği için çok önemli olan stratejik planın en iyi şekilde hazırlanması gerektiğinin altı çizildi.
Toplantının tamamına katılan ve yönlendiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Üniversiteler, gelecekteki hedeflerini sağlıklı olarak ortaya koyabilmek ve bu hedeflere nasıl ulaşacaklarını belirleyebilmek için, öncelikle mevcut durumlarının fotoğrafını çekmek zorundadır. İşte bu yüzden aylardan beri çalışıyoruz… “Teknoversite” adını verdiğimiz Sanayi 4.0’a da eklemlenen manifestomuzun altını daha iyi doldurmak için stratejik planımızı çok iyi hazırlamamız ve bu stratejik planı yıllar boyu bir kılavuz olarak kullanmamız gerekiyor. Hepimizin bu kılavuza katkı koyması lazım… Bu hepimizin inandığı, savunduğu ve arkasında durduğu bir plan ve kılavuz olmalı… Güçlü yanlarımızı, zayıf yanlarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Fırsatları iyi değerlendirmeliyiz, olumsuz etkileri bertaraf edecek tedbirleri almalıyız. Vizyonumuzu ve misyonumuzu çok iyi ortaya koymalıyız. Bugünkü çalışmadan sonra yapacağımız revizyonlarla bizi ileriye götürecek çok iyi bir stratejik plan hazırlayabileceğimize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.