Dünyanın İlk Tasavvuf Filmleri Festivali, Medeniyetler Beşiği Hatay’da

Dünyanın ilk Tasavvuf Filmleri Festivali Yed-i Velayet 7 Vilayet, 7 Manevi Mimarı beyaz perdeye aktaracak olan, 7 gencin kaleme aldığı İslam’ın 7 manevi değerini konu alan senaryoların çekimleri, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın destekleri ile 15- 30 Haziran tarihleri arasında My Elit Yapım tarafından, Hatay’ın doğal mekânlarında gerçekleştirilecek çekimlerle beyaz perdeye taşınacak.
Festival koordinatörü Eda Sürmeli, ev sahipliği ve misafirperverliği dolayısıyla Başkan Savaş’a HATMEK’teki çalışma ofisinde teşekkür ziyaretinde bulundu.
7 EN İYİ ÇALIŞMANIN ÇEKİMLERİ, HATAY’IN KADİM TARİH İLE YOĞRULAN DOĞAL DOKUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
TC. Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ve 7 şehrin 7 velisini konu alan, Yed-i velayet 7 Vilayet kısa film festivali kapsamında gerçekleştirilen senaryo yarışmasında seçilen 7 en iyi çalışmanın çekimleri, Hatay’ın kadim tarih ile yoğrulan doğal dokusunda gerçekleştirilecek.
Doğal Plato, ‘Hatay 7 Kısa Film Çekim Günleri’ adı altında 15-30 Haziran tarihleri arasında Hatay’ın tarihi mekânlarında, halkın beğenisine sunulacak.
7. SANAT WORK SHOP’U, 25 MAYIS – 5 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA HATAY’DA
Ayrıca, film çekimlerinden önceki hazırlık aşamasının gerçekleşeceği, tasavvuf ve sinemayı aynı yerde buluşturmayı hedefleyen 7. Sanat Workshop’u, 25 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Hatay’da gerçekleştirilecek. Meraklısına, ilgi ve iştirak konusu olan herkese ücretsiz olacak etkinliğin son 3 gününde, gerçekleşecek söyleşilerle tasavvuf ve sinemanın önde gelen isimleri Hatay’da buluşacak.
SÜRMELİ: PROJEMİZE DURUŞU VE VİZYONUYLA DESTEK SAĞLAYAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Festival Koordinatörü Eda Sürmeli, “Ülkemizin her bir yanı başka bir güzellik ile bezenmiş fakat Hatay, medeniyetlerin başkenti, dokusu, mekânları ile ülkemizin mozaik düzeninin en güzel ispatı niteliğinde bir şehir. Biz tüm ekip arkadaşlarımız ile böyle bir kenti sinemaya taşıyacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu manevi kültüre sahip çıkan ve projemize duruşu ve vizyonuyla destek sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum. Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa ve medeniyetlerin başkenti Hatay’da festivalimizi aynı çağrı ile başlatarak, birlik ve kardeşliğimizin merkezlerinde, 7 velimizin hoşgörü ve öğretilerinin ışığında, bu yılda Yed-i Velayet, 7 Vilayeti Hatay ve Bursa’da buluşturmaktan onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
HATAY, BİRÇOK SİNEMA USTASINI AĞIRLAYACAK

Yapımcılığını festival koordinatörü Eda Sürmeli’nin üstlendiği projede tasavvuf ve sinemayı, aynı zamanda bir filmin yapım aşamalarını öğrencilerle buluşturacak olan 7.Sanat Film Atölyesi etkinliği, Kosovalı yönetmen Murat Vela Derman’ın öncülüğünde olacak.

Senaryo kategorisinde dereceye girmiş 7 kısa filmin çekimlerini Fetih 1453 ve Çanakkale 1915 sinema filmlerinin görsel efekt yönetmeni Cihan Karademir üstlenecek.

12916334_10208354414072926_7332782179036564693_o

Önceki İçerik“Bizimkiler Trafikte” Adlı Oyun İskenderunlu Çocuklarla Buluşturuldu
Sonraki İçerikSatranç Eğitim Spor Kulüplerinden Başkan Savaş’a Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.