Yaşamın Her Karesinde Var Olacağız

Yaşamın her karesinde var olmayı benimseyen İskenderun Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarına desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Belediye tarafından yapımı tamamlanan Şamlı Yardımlaşma Derneğinin hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Kocatepe Mahallesinde düzenlenen törene Ak Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Dernek açılışına katılan Belediye Başkanı Seyfi Dingil vatandaşlarla tek tek selamlaşarak onlarla sohbet etti. Şamlı Aşireti Dernek Başkanı Eşref Göçer, İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılan dernek binasını çok amaçlı kullanacaklarını ifade ederek, yapımı için kendilerine her türlü desteği veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür etti. Dernekleşmenin önemine değinen Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Dernekleşmenin vatandaşlarımız adına büyük faydaları var.

Burada birlik ve beraberlik sergileniyor. Sadece asfalt ve kaldırım belediyeciliğinden uzak hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz. Şehrin dört bir yanında hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Feyezan kanalında ki çalışmalar tamamlandığında bu bölgeler çok değişecek. İskenderun hizmet kervanından nasibini aldıkça alıyor” dedi. Derneklerin sadece tabeladan ibaret kalmayıp işlevinin sosyal donatılarla devam ettirmesinin önemine değinen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ; “başta insanlarımızın dertlerinin topluca dile getirilmesi bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Şamlı ve dom aşireti mensubu vatandaşlarımızın sorunları ve problemlerinin çözümü noktasında topluca hareket edilmesi ve sorunun da çabuk çözülmesine vesile olacağı bakımdan da dernekleşmenin, örgütlü toplum haline gelmenin önemini belirtmekte yarar var. Bu güne kadar hep sizlerin hizmetinde oldum, sorunlarınızın çözümü için gerekli tüm adımları hep birlikte attık.

Derneklerimiz sadece bir tabela derneği olarak kullanılmamalı. Aktivitelerin sürekli olarak yapılmaya devam edilmesi gerekiyor. Bu noktada dernek başkanımıza ve yönetimine ciddi görevler düşüyor. Derneğin kurulmasına vesile olan Dernek Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu binanın yapımını tamamlayan İskenderun Belediyesi de önemli bir adım atarak burada bulunan kardeşlerimize güzel bir alan oluşturmuşlar” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından dernek kurdelesi hep birlikte kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

140-3 140-6 140-7

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.