Dünya Tiyatro Gününde AY TEDİRGİNLİĞİ Rüzgarı Esti

“Bir kadın,bir adam ,bir giz ve bir çok cinayet…”
İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında Cumartesi günü halka ücretsiz olarak sahnelenen “Ay Tedirginliği” 27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle büyük anlam kazandı ve tiyatro severleri bir araya getirdi.
Yönetmenliğini Aybike Karamanoğlu’nun üstlendiği oyunda Gözde Sezer ve Seyfettin Babat oyunculuk performansları ile herkesi büyülerken oyunun sonunda tüm seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı.
Bir zamanların insanlarına dair tehlikeli bir hikayeyi konu alan oyunun hikayesi 1950’lerin İstanbul’unda denize yakın tenha bir kuytu köşede geçiyor.
2001 yılında Afife Ödüllerinde Özen Yula’ya Cevat Fehmi Başkut Yılın En Başarılı Oyun yazarı ödülünü kazandıran AY TEDİRGİNLİĞİ, ılık bir bahar gecesi karşılaşan ve kopamayacakları bir oyuna giren bir kadınla bir adamın sırlarla örülü geçmişlerini ve hayatlarını işliyor.

Büyük bir emek ile hazırlanan oyunun müzik editörlüğünü Seyfettin Babat üstlenirken seste Utku Palta, ışıkta İbrahim Kırat, dekor uygulamada Sümbül Sümbültepe, Rıza Enkar ve Mehmet Ali Bozdoğan, saç ve makyajda Dilara Binici görev aldı. Oyunun suflörlüğünü ise Yasemin Cereboğlu gerçekleştirdi.

_MRL2195 _MRL2203

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.