İskenderun Teknik Üniversitesi Antarktika’ya Gidiyor

Ukrayna Eğitim Bilimleri Bakanlığı’na bağlı “Ulusal Antarktika Bilim Merkezi” tarafından organize edilen TÜDAV başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün başkanlığındaki Antarktika Bilimsel keşif gezisine İSTE öğretim üyesi ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Cemal Turan davet edildi. 02 Nisan 2016 da Ushuaia Limanından başlayarak 15 Nisan 2016 tarihinde Mar del Plata Limanında son bulacak olan keşif gezisinin zorlu seyahat koşullarına ayak uydurabilmek için Prof. Dr. Cemal Turan hazırlıklara şimdiden başladı.

Davetiyede önemle vurgu yapılan hususların başında sıra dışı hava ve deniz koşullarının yer aldığı davetiyede keşfin “Due to Act of God” yani “Tanrının davranışlarına” göre şekilleneceği tabiri kullanılmış olup keşfin başka bir tabirle “Allah kısmet ederse” gerçekleştirilebileceği belirtildi. Bu bağlamda, her şeyin yolunda gideceği öngörülerek planlanan keşfe katılacak olan bilim insanları seyahat boyunca bütün zorluklara göğüs gerecek; buzul, okyanus, deniz canlıları, iklim, küresel iklim değişikliği, yabancı türler, denizel biyoçeşitlilik, koruma alanları, deniz memelileri ve çevre kirliliği gibi pek çok konuda araştırmalar yapacak.

2 3 4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.