Çanakkale Destanı’nın Sesi İskenderun’dan Yükseldi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.inci yıldönümü sebebiyle, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı işbirliğinde; İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda düzenlenen program, izleyenlere gözyaşları ile coşkunun bir araya geldiği muhteşem ve unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatçı Öğretim Elemanı Dr. Hakan Tatyüz yönetiminde birbirinden güzel kahramanlık türkülerini seslendirerek, salonu dolduran izleyicilerin adeta gönül tellerine dokunan sanatçılar program sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.
“Türkülerle Çanakkale Zaferi” adlı programa, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Mursaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Merkez Komutanı Ertan Ural, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Erdinç Balkan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan çarpıcı olayların canlandırılması ve seslendirilen eserlerle ilgili görüntülerin sinevizyon ile ekrana yansıtılması izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Çanakkale Savaşı dönemini anlatan video görüntüleri duygusal anlar yaşanmasına sebep olurken, Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküler seslendirilmesi, semazen ve semah ekibinin gösterisi ile mehteran ekibinin performansı yoğun alkış aldı.
Program sonunda; Genel Sanat Yönetmeni Sanatçı Öğretim Elemanı Dr. Hakan Tatyüz’e çiçek takdim eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu anlamlı ve coşkulu geceyi yaşattıkları için GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ‘Türkülerle Çanakkale Zaferi’ Grubu’na teşekkür etti.
GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) Müdürü ve grubun Genel Sanat Yönetmeni Hakan Tatyüz ise İskenderun’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bizleri bu anlamlı gecede sizlerle buluşturan değerli Rektörümüz sayın Prof. Dr. Türkay Dereli’ye tüm ekibim ve Üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Tatyüz, gecenin anısına Prof. Dr. Dereli’ye, Gaziantep’e özgü olan sedef işçilikli takı kutusu ile kutnu kumaşından yapılmış kravat hediye takdim etti.

2 3

Önceki İçerikTermik santral, sadece Arsuz’un değil, Hatay’ın ortak sorunu
Sonraki İçerikMithatpaşa İlkokulu’ndan Örnek Duruş “BU VATAN BÖLÜNMEZ”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.