Milletvekili Ahrazoğlu: Akp döneminde kamu görevlilerinin atama, tayin ve terfilerinde tarafsızlıktan vazgeçilmiştir

MHP Hatay Milletvekili, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı’nın 27.nci maddesi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına kahpece ve kalleşçe, PKK tarafından üç günde 4 şehit verilen Hataylı hemşerilerinin isimlerini okuyarak, “Şehit Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu, Reyhanlı; Şehit Özel Harekat Komiseri Ayhan Kıymacı, Dörtyol; Şehit Astsubay Halil Halal, Hassa; Şehit Uzman Çavuş Hidayet Atmış, Kırıkhan ve bugün Nusaybin’de şehit olan 3 askerimize ve hemşerilerime yüce Rabbimden rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyor; ailelerine ve yüce Türk milletine sabrı cemiller niyaz ediyorum.” şeklinde başlamıştır.

Milletvekili Ahrazoğlu, maddeyle kurul başkanı ve üyeleri ile kurum personelinin mali ve sosyal haklarının düzenlendiğini belirterek, “Tasarıya bakıldığında, bir Anayasal temel hakkın ifası bakımından tasarıda yer verilen düzenleme yerinde olmakla birlikte, gerek oluşturulan normlar gerekse de teşekkül ettirilen Kişisel Verileri Koruma Kurumunun ve kuruma ilişkin düzenlemelerin temelde kanun tasarısının amacı ve temel ilkelerinde belirtilen kişisel verilerin korunması anlayışından uzaklaştığı… Farklı uygulamaları beraberinde getirebilecek bir nitelik arz etmekte, bir temel hakkın tesisi için düzenleme yapılırken vatandaşların başka bir hakkının ihlaline sebep olabileceği anlaşılmaktadır.” Açıklamasını yapmış ve kurulması öngörülen Kişisel Verileri Koruma Kurumunun tarafsızlığı ana unsur olmakla birlikte, kurum karar organı olarak teşekkül ettirilirken, kurul üyelerinin nitelikleri ve seçimleri başta olmak üzere, bazı hususların tarafsızlık ilkesiyle uyuşmadığını ifade etmiştir.

Kurul üyelerinin sayısının; AKP’nin önerisiyle MHP’nin temsiline engel olacak şekilde düzenlendiğini ifade eden Ahrazoğlu, aşağıdaki açıklamalarda bulunmuştur:
“AKP iktidarları döneminde, kamu görevlilerinin atamalarında, görevde yükselmelerinde, tayin ve terfilerinde tarafsızlık ve liyakat ilkelerinden maalesef vazgeçilmiştir, bu durum da kamuoyunda endişelere yol açmıştır. Kamu kuruluşlarında hak eden memurun hak ettiği göreve getirilmesi, çalışma barışının, birlik, dayanışma ve verimlilik artışının sağlanması için en temel gerekliliktir. Son yıllarda kamu görevlileri “yandaş”, “yandaş olmayan”, “bizden”, “bizden olmayan” ifadeleriyle fişlenmiş, bu işlemin de 7 Haziran seçimlerinden sonra ortada görülmeyen MİT tarafından yapıldığı kanaati hasıl olmuştur. Maalesef, AKP iktidarları, ayrıştırma, kadrolaştırma, adam kayırma, kıyım, hırsızlık, hukuksuzluğu had safhaya almıştır. Devlet yönetiminde kabul edilemez bu durumlar AKP döneminde meydana gelmiştir.”

Anayasa’da düzenlenmiş temel bir hak olan kişisel verilerin korumasına aykırı olarak Türkiye, kişisel verilerin izinsiz paylaşıldığı, yasal olmayan düzenleme ve izlemelerle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği bir ülke durumunda olduğunu ifade eden Ahrazoğlu, ülkede adaletin yok sayıldığını, Anayasa Mahkemesi kararlarının tanınmadığını, Anayasa’ya sadakat yemini edenlerin yeminlerini unuttuklarını belirtmiştir.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, MHP’nin çocukların her türlü istismardan korunmasına yönelik vermiş olduğu Meclis araştırma komisyonu önergesinin oylama sonucunun ters yüz edildiğini ve bu işlemin de AKP’li Meclis başkan vekili tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Çocuklara bayram hediye edilen Meclisten, çocukları istismar edilen bir Meclise gelinmiş. Bu durum da yüce milletimiz tarafından benimsenmemiş ve Meclisimize yakışmamıştır. Ancak, bugünkü yapılan düzenlemeyle bu durum ortadan kaldırılmıştır.” Açıklamasında bulunmuş ve bu nedenle yüce Meclise de teşekkürlerini arz ettiğini ifade ederek konuşmasını tamamlamıştır.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.