Kaymakam Özyiğit’ten Asılsız Haber Uyarısı

Son günlerde tırmandırılmak istenen terör olaylarının amacı; Ülkemiz ve aziz milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını bozarak, ülkemizin yakalamış olduğu kalkınma ve gelişme trendini sekteye uğratmak ve halkımız üzerinde korku/kaygı havası oluşturarak propaganda yapmaktır.
İskenderun İlçemizde sosyal medya ve mobil mesajlaşma uygulamaları üzerinden toplu olarak dağıtımı yapılan, “Kilis bölgesinden yaklaşık 15 kişilik Suriye uyruklu canlı bomba girişinin yapıldığı ve körfez bölgesinde bomba patlatma eylemi yapacakları, bomba yüklü araçların İlçemizde bulunduğu, İlçemizde faaliyet gösteren alışveriş merkezi içerisinde canlı bomba eylemi yapacakları” şeklindeki haberler terör örgütü mensuplarınca kasıtlı olarak ortaya atılan tamamen asılsız ve gerçeğe aykırı bir haber olmakla birlikte, güvensiz bir şehir imajı verilerek halkımızın huzurunu bozmaya yönelik algı operasyonunun bir parçasıdır.
Bu sebeple, kaynağı belli olmayan, doğruluğu resmi makamlarca doğrulanmamış haberlere kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir. Gerek sosyal medya, gerekse mobil mesajlaşma uygulamaları üzerinden gelen bu tür haberlerin doğruluğunun araştırılmadan başkalarıyla paylaşılması, farkında olmadan bu algı operasyonunun bir parçası olmak anlamına gelmektedir.
Kıymetli Halkımız;
İlçemizde başta kolluk kuvvetleri ve istihbarat birimleri olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca vatandaşlarımızın güven, huzur ve sükûnu için özveri ve uyum içerisinde görev ifa edilmektedir.
Bu itibarla; Değerli halkımızı, korku, panik ve kargaşaya sevk etmek amacıyla sosyal medya ve mobil ortamdan kasten ve kötü niyetle yayılmaya çalışılan asılsız haberlere itibar edilmemesi ve bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

Asılsız_Haberler

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.