Belen Belediyesi’nden Hizmet İçi Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Belen Belediyesi, personeline yönelik hazırladığı “Hizmet İçi Eğitim Semineri”nin ikincisini gerçekleştirdi. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Amirleri ve personelin katıldığı Hizmet İçi Eğitim Seminerleri İnsan Kaynakları ve Satış Uzmanı Ethem Çağatay Şenel, tarafından Atakaş Nikâh ve Konferans Salonunda verildi. Personel eğitimlerinin ilkinde “Kurum Kültürü” ikincisinde ise “Sempati- Empatik İletişim” konuları ele alındı.

Belediye Başkanı Adnan Vurucu, kurum içi eğitimin önemine işaret ederek “Belediyeler hizmet yeridir. Bizler halkımıza hizmet verirken kurumsal bir anlayışla hareket edip kurumsal bir yapıya kavuşturmak adına personel ve yöneticilerimize yönelik Hizmet İçi Eğitim Çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Her şeyden önce bir Kurum Kültürün oluşması için, insanların belirli esaslara göre bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çeken İnsan Kaynakları ve Satış Uzmanı Ethem Çağatay Şenel, “Toplumlar gibi kurumların da amaçları, iş yaşamına bakış açıları, değerleri, ilkeleri, yani kendilerine özgü nitelikleri vardır. Bir işletmenin tüm çalışanları tarafından paylaşılan inanç, anlayış ve kurallar bütünü kurum kültürünü oluşturur. Kurum Kültürü; Çalışanlar arasında birlik ve beraberlik sağlar motivasyonu ve verimliliği artırır. İnsan mutlu olduğu yere daha fazla bağlanır. Kişilerin birbirleriyle olan ilişki, iletişim ve etkileşim biçimini belirler. Çalışanlara kurumda aidiyet hissi verir. İnanç ve değerlere bağımlılık yaratır. Çalışanlar arasında sinerji yaratır.” dedi.

“Empatinin Sempatiden Farklılığı Var!”

Empati ve sempatinin insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Ethem Çağatay Şenel, “Empati kurduğumuzda karşımızdakinin duygu ve düşüncelerini doğru anlamak esastır, ama aynı duygu ve düşüncede olmamız anlamına gelmez. Bir kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak olaylara onun bakış açısıyla bakmasıdır. Bu durumun karşı tarafa iletilmesi sürecidir. Sempati ise; İnsanın sahip olduğu duygu ve düşüncelerin aynısına sahip olmak demektir. Karşımızdaki kişiye sempati duyuyorsak, onunla birlikte acı çekeriz ya da seviniriz. Kendimizi sempati kurduğumuz kişinin yerine koymamız ve onu anlamamız şart değildir. Anlamış olalım ya da olmayalım, karşımızdakine hak vermek söz konusudur” diye konuştu.

Ethem Çağatay Şenel, etkili iletişim de ise; uygun dili seçmenin, açık ve doğru mesajı vermenin, saygı duymanın, güven vermenin, göz teması sağlamanın önemine dikkat çekti. İnsan Kaynakları ve Satış Uzmanı Ethem Çağatay Şenel, “Beden diline dikkat etmek, iki yönlü iletişim kurmak, geri bildirimde bulunmak, dinlemeyi öğrenmek, Empati kurmak etkili iletişimde önemlidir” dedi.

belen (1) belen (2)

 

Önceki İçerikArsuz İskenderun Trafiğini Rahatlatacak Projeye Başlandı
Sonraki İçerikÖzel İKEM Koleji Genç Bayan Basketbol Takımı İl Şampiyonu oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.