Başarı İçin ‘Hedefe Odaklanmak’ Şart

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencilerini geleceğe hazırlamak ve iş dünyasının başarılı isimlerini öğrencilerle buluşturmak adına düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın konuşmacı olarak katıldığı “3G: Gençlik, Girişimcilik, Gelecek” konulu söyleşi yoğun katılımla gerçekleşti.

İSTE Rektörlüğü Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, protokol üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan söyleşinin açılışında, İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuriye Güneş, Sivil Havacılık Yüksekokulu faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan son dönemdeki terör olayları nedeniyle üzüntülerini dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Ülke olarak hassas bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Biz de Üniversite olarak vatanımız için çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Artık küçük, ufak-tefek problemler ile uğraşmayı bırakıp, özümüze dönüp, birlik ve beraberlik içerisinde vizyoner çalışmalara odaklanmamız gerekiyor. Daha az konuşup, daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Biz Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum işbirliği için yola çıktık, bu konuda proje paketlerimizi hazırlıyoruz, bunları ilgili taraflarla paylaşacağız. Özellikle endüstride çalışanların lisansüstü çalışmalara katılımlarını daha çok motive edecek projeler hazırlıyoruz. ‘Teknoversite’ vizyonumuzla, tüm çalışmalarımızı Sanayi 4.0 çerçevesine uygun olacak şekilde konumlandırıyoruz. Bugün buraya teşrif ederek tecrübelerini bizlerle paylaşacak olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı Bey’e katılımları ve Üniversitemize olan destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin çok önemli gördüğüm söylemleri var.

Fuat Tosyalı Bey, bir konuşmasında; ‘sanayicilikten çok hayırsever kimliğimizle anılmak istiyoruz’ diyor ve ekliyor; ‘sevgi o kadar güçlüdür ki, demiri bile eritir’. Çok doğru, o halde her şeyden önce bizler de birbirimizi sevelim” dedi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı konuşmasında; “Toplum başarı hikâyeleri dinleyerek kendilerine rol model almak istiyor. Rol modellerin önemi büyük, çünkü rol modeller ve hikâyeleri insanların kendi geleceklerini şekillendiriyor. Ben de hakikaten rol modellere çok önem veririm ve birçok rol modeli hala incelemeye devam ediyorum” diyerek, kendi yaşamından kesitler sundu. Kendi işlerini de her zaman sorguladıklarını belirten Fuat Tosyalı, “Öncelikle, talep koşullarını inceliyoruz, talebi anlayıp ölçümleyerek hedefimizi belirliyoruz. Sadece uzaktan bakarak ve taklitçilikle bu işler yürümez.

Aynı şeyleri tekrarlayıp farklı sonuçlar beklememeliyiz. Yatırım yapmak kolaydır, ama orayı işletmek ve işletmeyi ayakta tutmak daha zordur. Yatırımı doğru parametreler üzerine oturtmak gerekli. Her ne iş yaparsanız yapın, taklit edilmiş teknoloji kullanmayın, biliniz ki taklit edilmiş her ürün aslının bir önceki sürümüdür, bu da sizi hiçbir şekilde başarıya götürmez. Başarı için piyasa odaklı değil, hedef odaklı çalışmalısınız. Ayrıca, hayırsever olmalısınız, yaşadığınız bu topluma faydalı olmalısınız” diyerek iş yaşamında edindiği tecrübeleri dinleyicilerle paylaştı.
Program, Prof. Dr. Türkay Dereli’nin Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ ya çiçek ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

3 7

Önceki İçerik28 Mart-03 Nisan Kütüphaneler Haftası
Sonraki İçerik“Bizimkiler Trafikte” Adlı Oyun Altınözülü Çocuklarla Buluştu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.