Hatay Büyükşehir Antalya’da Düzenlenecek Expo 2016’ya Sıkı Hazırlanıyor

Hazırladığı dört eşsiz proje, dünyanın en büyük teknoloji, bilim ve kültür sergisi olarak nitelendirilen ve 23 Nisan’da “Çiçek ve Çocuk” temasıyla meraklılarına kapılarını Antalya’da açacak olan EXPO 2016’da ‘Şehirlerin En İyi Uygulamaları Etkinliği’ kategorisinde sergilenmeye değer görüldü.
4 YARATICI PROJESİYLE EXPO 2016’YA DAVET EDİLEN HBB, FUARA DAMGA VURACAK
Sergi jürisi tarafından sergilenmeye değer görülen “Asi Nehri Güzelleşiyor”, “Antakya İnsan- Şehir”, “Gazella Gazella Eko Parkı Köy Okulu ve Müzesi Projesi” ve “Okeanus Tethys Replika Sergisi” projelerini görücüye çıkarmaya hazırlanan HBB, dünyanın bu anlamda en büyük organizasyonu olarak kabul gören EXPO 2016’da adından başarıyla söz ettirecek.
YAKLAŞIK 8 MİLYON KİŞİNİN ZİYARET EDECEĞİ MEGA FUARIN AÇILIŞINA 30 GÜN KALDI
HBB, katılımcıları arasında devletler, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve şirketlerin de yer aldığı 5 yılda bir düzenlenen bu kapsamlı organizasyonda projelerini sergilemek için heyecanla gün sayıyor.
Antalya Aksu’da 1121 dekarlık alanda gerçekleştirilecek olan ve tüm insanlığı ilgilendiren birbirinden değerli projelerin, 6 ayı aşkın süre boyunca sergileneceği EXPO 2016’nın açılışına 30 gün kaldı. Fuarı yaklaşık 8 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
4 ayrı projesi EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda 191 gün boyunca sergilenmek üzere seçilen HBB, gelecek nesillerin yaşam alanları, doğal kaynakları ve bunlara bağlı geçim kaynakları, sürdürülebilir kalkınma, çocuklara çevre dostu yaşam bilinci kazandırma, kentsel yaşamın çocuklara ve yeşile bıraktığı alanlar hususunda birlikte düşünme, çözümler üretme ve bu çözümleri dünyayla paylaşma noktasında sunulan eşsiz fırsatı iyi değerlendirmeyi amaçlıyor.

EXPO