Hatay, Mega Yatırımlar Anlamındaki En Büyük Sınavını Başarıyla Geçti

Hatay standını ziyaret eden her firma ile özel olarak ilgilenen ve yatırım yapmak üzere fuara katılan firmaları ilimizin her biri birbirinden kıymetli özelliklerin tanıtıldığı standa davet eden Başkan Savaş, turizm sektöründeki doğal, kültürel, tarihi ve dini zenginlikleri, Amanoslar’ın deniz kısmında bulunan özellikle 4 ilçede demir çelik, enerji, çimento ve filtre sektörlerinde zirve yapan endüstrisi, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle Hatay’ın her yönden dünyaya hitap eden bir şehir olduğunu anlattı.
Bölgesel kalkınma stratejilerinin yatırımcılara doğru bir şekilde anlatıldığı fuarda, günümüz dünya konjonktürü dahilinde, içerisine Amerika’yı da alacak olan Yeni İpek Yolu’nun ana kapılarından ve Akdeniz’e açılarak Ortadoğu’ya önemli giriş kapılarından biri olan Hatay, yatırım yapmak isteyen uluslararası firmalara ayrıntılarıyla sunuldu.
HATAY’IN YENİ OLUŞAN DÜNYA KONJONKTÜRÜNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ ÖN PLANA ÇIKARILDI
Türkiye-İran, Orta Asya ülkeleri, Rusya, Çin, Hindistan ve Ortadoğu ülkeleri düşünüldüğünde dünya nüfusunun yarısından fazlasının Hatay’ı kapsayan bölgede yaşadığına dikkat çekilen fuarda, oluşan yeni ekonomik koridorda yerini almak isteyen firma ve yatırımcıların, söz konusu koridorun giriş kapısı Hatay’da yerlerini almaları, yatırımlarını yapmaları ve burada bulunmalarının gerekliliğine vurgu yapıldı.
Büyük ilgi gören MIPIM’de Ortadoğu’da yaşanan sıcak gelişmelerin etkisiyle arazi ve işçilik maliyetlerinin makul seviyelerde olduğu ve bölgede bir ateşkes durumunun belirmesiyle birlikte Hatay’ın dünyanın en fazla yatırım alan ve yatırım anlamında yükselen bölgelerin başını çekeceği kaydedildi.
MEGA PROJELERLE TEMSİL EDİLEN HATAY’A DÜNYA YATIRIMCILARINDAN TAM NOT
Başkan Savaş’ın dünya yatırımcıları ile gerçekleştirdiği ikili görüşmelerin özünde kentin eski ticari ve lojistik öneminin yanı sıra tarih, kültür ve turizminin öne çıkartılarak bu bölgelere uluslararası ziyaretçilerin çekilebileceği konuşuldu.
“Müze Otel, Arkeopark Teleferik, Antakya’da 3. Derece sit alanı içerisinde kentsel dönüşüm ve Dörtyol Yaşam Merkezi gibi 4 mega projeyle MIPIM’e damga vuran Hatay, firmaları cezbetmesinin yanında Alman, Rus, Amerikan, Japon mimar firmaları Hatay’ın İmar ve Ulaşım Master Plan çalışmalarına gözlemci sağlayarak teknik destek vermek istediklerini belirttiler.
HER KITADAN KATILIM GÖSTEREN FİRMALAR, HATAY’A FARKLI YATIRIM ÖNERİLERİ SUNDU
Arap, Rus ve Çin sermayeli firmaların da çok yüksek montanlı prestij projeleri ile ilgilenebileceklerini, batılı yatırımcılar da AVM ve sıfırdan Akıllı ve yeni Şehir/mahalle kurma projeleri kapsamında Hatay’la ilgili olarak ileriye dönük yatırım düşüncelerinin olduğunu ifade ettiler.
Bölge trafiğine rahat nefes aldıracak toplu taşıma sistemlerinin de ele alındığı MIPIM’de yatırımcılarla, tramvay, demiryolu, nehirlerin altından geçen metro, nehirler altında tünel ve otoparklarla ilgili firmalarla görüş alışverişinde bulunuldu.
Dünyanın her noktasından yatırımcıların ilgi odağı olmayı başaran Hatay ile Amerikalılar da tema parkı kurma veya suni gölet projeleri çerçevesinde ilgilendiler.
MIPIM’DE GELECEĞE UMUTLA BAKAN HATAY, GELECEK YILLARIN PLANLAMALARINI YAPMAYA BAŞLADI
Ortadoğu ve özellikle Suriye’de yaşanan çatışma ortamı sonucunda patlak veren mülteci sorunu sebebiyle zor günler geçiren Hatay’ın, dünyanın en büyük ve en prestijli Emlak Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı olan MIPIM’de dünya yatırımcılarına açılma sınavını Başkan Savaş liderliğinde büyük bir başarıyla atlatan ilimizin, önümüzdeki süreçte akın edecek yatırımcıları ağırlaması bekleniyor.

fuar (1) fuar (2) fuar (3) fuar (4) fuar (5) fuar (6) fuar (7) fuar (8) fuar (9)

Önceki İçerikDörtyol Şehidine Son Görevini Yaptı
Sonraki İçerikAtamaca 7 Operasyonu’nda Hatay 2. Şehidini Verdi