“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” için tören düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız’ın açılış konuşmaları ile başlayan programa, Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Arsuz Belediye Başkan Vekili Faik Ekenel, Belen Belediye Başkan Vekili Mehmet Ataş, şehit ve gazi yakınları, askeri personel ve öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türkiye için önemini vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, aklın imanla birleştiği büyük bir destandır. Çok önemli dersler çıkartılması gereken bir destandır. Çanakkale zaferi, insan ve akıl olmadan, strateji olmadan, tekniğin ve teknolojinin işe yaramayabileceğinin en güzel örneğidir. İnanmış ve birbirlerine kenetlenmiş insanların neler başarabileceğinin en güzel örneğidir. Tarihte örnek alınan bir vatan savunmasıdır. Cumhuriyetimizin temel motivasyonu Çanakkale ruhudur. Çanakkale Mustafa Kemal’dir, Çanakkale Türkiye’dir. Aslında, bizlerin de her gün, her an ‘Çanakkale ruhu’ ile çalışmamız gerekiyor. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının hemen ardından, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK) öğrencilerinin şiir, müzikal opera gösterileri ve Deniz Üs Komutanlığı tarafından hazırlanan Çanakkale Deniz Zaferi slayt gösterisi ile ‘Çanakkale Deniz Zaferi’ salondaki seyircilere adeta yeniden yaşatıldı. Tören, Tuğamiral Kadir Yıldız’ın etkinliği düzenleyen İSTE MYDK Öğretim Elemanlarına plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

1 2 3

Önceki İçerikŞehit Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
Sonraki İçerikYaşlılara Saygı Haftası