Milletvekili Ahrazoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü mesajı

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu mesajında, “Bir yandan 18 Mart Şehitler Günü’nü yad ederken, diğer yandan tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan ve millet sevgisinin şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 101.nci yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşarken, bizlere bunu yaşatan yüksek ve yüce millet ruhunu hürmet ve minnetle hatırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin her ferdinin yöresi, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, Çanakkale semalarında yüreklerini buluşturduğunu, birlikte şahadet şerbetini içtiğini, aynı safta dua ettiğini ve vatanın kurtuluşu için emek verip, kan döktüğünü vurgulayan Ahrazoğlu, şöyle devam etti; “Sırtında adeta vatan coğrafyasının yükünü kaldıran Seyyit Onbaşı’nın, Nusret Mayın Gemisiyle devleşen Tophaneli Yüzbaşı Hakkı’nın, askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal’in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen nice kınalı kuzunun manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur. Çanakkale aynı zamanda milli mücadelenin ilham ve esin kaynağı olarak geleceği aydınlatmış, son yurdumuzun tek dişi kalmış canavarlara asla yem edilmeyeceğini ispatlamıştır.”

Çanakkale zaferinin; vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu belirten Ahrazoğlu, mesajında şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarihi üzerinde önemli bir rol oynamış ve tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Türk milletinin kahramanlık destanını oluşturan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin özgürlüğü adına, vatanı ve milleti için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtlayan bir zaferi simgelemiştir. Atalarımızın bizlere emaneti olan toprakların korunması, bayrağımızın dalgalanması ve Türk milletinin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin kahramanca direnişleri emsalsizdir.”

Çanakkale’nin azmin, duanın, direncin, feragat ve faziletin zirvesi olduğunu belirten Ahrazoğlu, “Türk milleti Çanakkale’de zoru başarmış, 253 bin şehidimiz Çanakkale’yi boydan boya manevi surla çevirmiştir. Tarih böylesine şanlı ve görkemli bir mücadele ve zafere çok az şahitlik etmiştir. Milli mücadele yıllarında gösterilen atılganlığın arka planında Çanakkale ruhunun kazandırdığı özgüven olduğu da tartışma götürmez bir gerçektir.” Açıklamasında bulunmuş ve büyük Türk milletinin; vatanı, devleti, inancı ve hürriyeti uğruna canını feda edebilecek müstesna evlatlarını bağrından yetiştirebildiğini ifade etmiştir.

Vatanını ve Milletini seven hiç kimsenin Çanakkale Zaferini unutmayacağını belirten Ahrazoğlu, “Herkes bilmelidir ki Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır.” açıklamasında bulundu.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitleri rahmet ve minnet duygularıyla andığını belirterek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakarca çabası olan muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” açıklamasında bulundu.​

Çanakkale