Arsuz’a termik santralle darbe vurdurtmayız

“Termik santral başvuru,kağıt parçası olarak tarihte yerini alacaktır”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçede yatırım yapılmasının önünü açmak için Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı(MIPIM)’nda yoğun çaba sarf ediyor. Dünya ekonomisine katkı sunan yerli ve yabancı işadamlarıyla birebir sohbet etme imkanı bulduğu fuarda Başkan Nazım Culha, yatırımcıları Arsuz’a çekmek amacıyla ilçenin doğal güzelliklerini, sahip olduğu turizm potansiyelini ve yatırım imkanlarını anlatarak, işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Özellikle Alman ve Bahreynli işadamlarının Arsuz’a ilgi gösterdiği fuarda Başkan Nazım Culha, Arsuz’un gerek turizm, gerek tarım, gerekse şehrin dokusunu gölgelemeyecek her türlü yatırıma açık olduğunu ifade ederek, yatırım yapmak isteyen işadamlarına da her konuda yardıma hazır olduklarını dile getirdi. Yabancı yatırımcılara ilçenin doğal güzellilerini slayt desteğiyle anlatan Başkan Nazım Culha, Bahreynli yatırımcılarla yeniden bir araya gelmek için sözleşirken, yatırım çağrısının yanı sıra Kale Mahallesi’nde yapılması gündeme gelen termik santral ilgili ulusal basına da önemli açıklamalar yaptı.
“Arsuz’a termik santralle darbe vurdurtmayız”
Arsuz’da varolan doğal güzelliklere ve turizm potansiyeline termik santralle darbe vurulmasına asla izin vermeyeceği konusunda kararlı olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Kale Mahallemizde ÇED raporu başvurusu yapılan termik santrale asla izin vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tüm mücadeleyi vereceğiz, Arsuz Halkı da buna izin vermez. Artvin Cerrattepe’de olan direniş, Arsuz’da da olur. Umarım, buna gerek kalmaz. Fuar dönüşü en kısa zamanda Arsuz plajı projelerimiz ve yatırımcılarımızla Çevre ve Şehircilik Bakanı’yla görüşmeye çalışacağız. Umuyorum ki; ortak akıl galip gelecek ve bu başvuru sadece bir kağıt parçası olarak tarihte yerini alacaktır. Bu ülkenin son aylarda yaşananlar dolayısıyla morali bozuk. Doğal güzelliklerin yok olmaması lazım. Kaldı ki; termik santral Arsuz’un tarımına da yapılmış bir darbe olacaktır. Ekonomik olarak Suriye savaşından zaten etkilenen ilçe daha da zor bir durumda kalacaktır” dedi.

1 2