Başkan Culha,Cennetimizi, cehenneme dönüştürmek isteyenlere asla izin vermeyiz”

“İlçemiz Arsuz’un Kale Mahallesi’ne termik santral yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporu talep edildiğini dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarı MIPIM’na katılmak üzere bulunduğum Fransa’nın Cannes şehrinde üzülerek öğrendim.

Dağları, denizi, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginliği ile turizm-kültür kenti olma yolunda önemli adımlar attığımız ilçemiz Arsuz’da termik santral kurulması değil, kurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED raporu talep edilmesi bile bütün Arsuzlular’ı olduğu gibi bütün bölgeyi rahatsız etmiştir. Yeni kurulan, turizm konusunda önemli atılımlar yaptığımız ilçemizde şehir konseptine ters düşecek, çevre kirliliği oluşturacak her türlü yatırıma karşı olduğumuzu her platformda dile getirmiş bir belediye başkanı olarak, halkımızla birlikte bir kez daha haykırıyoruz: Ağır sanayi ve termik santraller nedeniyle zaten nefes alamaz durumda olan körfezimizde yaşanacak ve nefes alınabilecek tek yer olan ilçemiz Arsuz’da termik santral yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. İlçemizi, Bodrum, Antalya, Marmaris standardına taşımak için girişimler yaparken, el değmemiş bakir koylarına sahip yeryüzü cenneti olan Arsuz’un önemli bir parçası olan Kale Mahallemizin termik santralle cehenneme dönüşmesine asla göz yummayacağız.

Nefes alma hakkımızı savunmak için, denizimiz için, doğamız için, sağlığımızın ve yaşamımızın karartılmasını engellemek için halkımızla birlikte her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Tüm ekibimizle birlikte konunun yakın takipsiyiz. Şimdi olduğu gibi yurtdışı dönüşümde de konuyla ilgili tüm gelişmeleri kamuoyuyla ve halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Sahip olduğu eşsiz doğası, binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış geçmişi ve dünyanın her yerinden konuk ettiği turist potansiyeliyle evrensel bir ilçe statüsüne sahip olan ilçemiz Arsuz’un üzerinde dolaşan “kara bulutları” hep birlikte dağıtacağız. ”

Elk. Müh. Nazım Culha
Arsuz Belediye Başkanı

001