Eğitime belediyeden tam destek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış’ın üniversite adaylarına ücretsiz ders imkânı sağlayacak olan sosyal sorumluluk projesi önceki gün matematik dersiyle start aldı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması Yükseköğretime Geçis Sınavı(YGS)’nın ardından zaman kaybetmeden başlayan ücretsiz LYS Kursları’nın ilk gününde üniversite adaylarına CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış’ın yanı sıra CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek, CHP Arsuz ilçe yöneticileri, 26. Dönem CHP Hatay Milletvekili Adayı Riyat Kırmızıoğlu moral verdi.
Nardüzü Yardımlaşma Derneği Binası’nda hafta için 4 gün 20.00 – 22.00, cumartesi günü de 16.00 – 18.00 saatleri arasında gönüllü öğretmenler tarafından verilecek olan kursların matematikle başlayıp, tarih ile devam eden ilk dersinde çeşitli liselerden mezun olan ve halen liseye devam eden yaklaşık 40 üniversite adayı sıralardaki yerlerini aldı.
“En büyük ödülümüz, öğrencilerin sınavı kazanmasıdır”
Yurtdışında olması nedeniyle öğrencilerle birlikte olamayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın mesajını öğrencilerle paylaşan ve projesine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunan CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış, başvuruların devam ettiğini, derslere katılmak isteyen öğrencilerin 0538 889 74 59 numaralı telefonla irtibata geçmeleri gerektiğini söyledi.
Projenin, öğrencilerin hayallerindeki üniversitelere yerleşmelerine katkı sunması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Taner Kırılmış, “Üniversiteye hazırlanan gençlere bir nebze de katkı sunabilirsek ne mutlu bize. Ücretsiz LYS Eğitimi kapsamında belirlenen haftalık ders programımızda pazartesi matematik ve tarih, salı geometri, perşembe edebiyat ve felsefe, cuma biyoloji, cumartesi günleri de fizik – 2 ve biyoloji dersleri yer alıyor. Bu süreçte gençlerimizin eğitimlerine katkı sunmamızda ve bizlerin projemizi hayata geçirmemizde hiç tereddütsüz yanımızda olan ve bizlere destek veren Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’ya, CHP Arsuz İlçe Başkanımız Sayın Faik Çekin ve yönetim kuruluna, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanımız Sayın Remziye Berkyürek’e teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin üniversiteye yerleşmesi bizler için en güzel ödül olacaktır” dedi.
“Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır”
Eğitime yapılan yatırımın, hiçbir zaman boşa yapılan bir yatırım olmadığını ifade eden CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek ve CHP ilçe yöneticisi eşi Müntecep Berkyürek de, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak ve ihtiyaçlarını en aza indirmek bizlerin görevidir. Çocuklarımız bizim için değerlidir, hepsinin gözlerindeki ışıktan başarıya odaklandıklarını görüyoruz. Onların eğitimlerine destek olmak için başlatılan sosyal sorumluluk projesine destek sunan herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

1 4