Hatay Valisi Ercan Topaca Nihal Atakaş Cami’nin inşaatını inceledi

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediyesinin 2016 yılı projeleri kapsamında yer alan Sahil alanında yapımı devam eden Nihal Atakaş Cami’nin inşaatını inceledi.

Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde temeli atılan Sahil Cami projesini çok önemseyen Hatay Valisi Ercan Topaca İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile birlikte alan üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu. Detaylı bilgi alan Vali Ercan Topaca, bu hizmetler kentimizin süsü, kimliği olacak eserler olarak yıllarca anılacaktır dedi.

Vali Topaca; ”İskenderun’da bu eser bir sembol olacaktır. Bu camiyi konumu itibariyle özellikle önemsiyoruz. Kentimize, ülkemize örnek olacak bir güzellikte olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda Caminin yapımı için hiçbir şey esirgemeyen hayırsever iş adamı Recep Atakaş’a şükranlarımı sunuyorum’’ şeklinde konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmasında caminin planlanmasında ve yapımında emeğini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum dedi. Şehrin tanıtım ve prestiji açısından çok önem verdikleri Caminin inşasının hızla devam ettiğini görmekten mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil;” Körfezin incisi şehrimize yakışacak nitelikte olacak olan Nihal Atakaş Caminin inşaatı bittiğinde camimiz ile gurur duyacağız. Sayın Valimizin hassasiyeti bizim çalışma şevkimizi arttırıyor. Umuyorum ki bir an önce bitecek sahil cami, şehrin doğasına ayrı bir güzellik katacaktır. Bizim buradaki çalışmalarımız yalnız Allah’ın rızasını kazanmaktır. Nihal Atakaş Camii, İskenderun halkının gurur duyacağı minyatür ve simgesel bir camidir. Şu anda çalışmalar planlama doğrultusunda gidiyor. Kısmet olursa bir devlet büyüğümüz ile birlikte açılışını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

atakaş camii (1) atakaş camii (2) atakaş camii (3) atakaş camii (4)

Önceki İçerikDolar ve Euro Haftaya Nasıl Başladı
Sonraki İçerikHatsu ,İskenderun’da Yağmursuyu Birikintisi Kalmayacak