Samandağlılar Gecelerinde gönüllerince eğlendiler

İskenderun’da faaliyet gösteren Samandağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde birlik ve beraberliğin en güzel örneği sergilendi. Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yapan ve güven tazeleyen İskenderun Samandağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi de gecede halkı selamladı. Genç yaşlı tüm Samandağlılar İsa Taş Plazada yemekli düzenlenen ve yöremizin sevilen sanatçılarından Semirray’ın şarkıları ile unutamayacakları bir gece yaşadılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Samandağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihat Altın, “Derneğimizin 6.dayanışma gecesinde yine bir aradayız. Samandağı’nın güzelliklerini, kültür mozaiklerini, kardeşlik sevgisini yıllarca birlikte yaşamış olan Samandağlıların İskenderun’da ve sevgili İskenderunlu hemşerilerimizle beraber yaşıyor ve yaşatıyoruz Bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmeler hepimizi rahatsız etmekte ve ekonomik olarak ta herkesin moralini bozmakta. Umarım en kısa zamanda bu karamsarlık ortadan kalkar ve piyasalar canlanır. Yönetim olarak bizler her zaman eleştirilere açığız, ama bu eleştirileri yapacak üyelerimizin genel kurula katılmalarını ve öncelikle derneğimize sahip çıkmalarını bekliyoruz.

Bu dönem dernek binamızı yeni yerine taşıdık. Yeni yerimizde dostlarımızı ve hemşerilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu dönem az da olsa ihtiyacı olan öğrencilerimize burs vermeye başladık. Önümüzdeki dönem bu sayıyı arttıracağımıza inanıyoruz. Derneğimizde her Salı günü ahşap boyama çalışmalarımız da devam etmektedir. Amacımız dernek olarak insanlarımıza ve İskenderun halkına kalıcı hizmetler verebilmektir” dedi.

İskenderun Samandağlılar Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Cihat Altın, Garbis Kısadur, Murat Eker, Selahattin Hatay, Naim Abacı, Süleyman Miçoğulları, Yahya Eryılmaz. Cevdet Açıkyol ve Genel sekreter Nursen Bağrıyanık, Yapılan konuşmaların ardından İskenderun’da yaşayan Samandağlı vatandaşlar Hatay yöresinin sevilen ses sanatçılarından Semirrayın arapça ve Türkçe şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Geceye ATSİAD; AKAT, İGEV yönetim kurulu üyeleri, Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı, Palmiye Hastanesi Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu ve İskenderun’da yaşayan Samandağlı vatandaşlar katıldı.

samandağlılardan birliktelik (2) samandağlılardan birliktelik (4)

Önceki İçerikTaşıdığınız madalyaların değeri hiçbir şeyle ölçülemez
Sonraki İçerikBelediye Kültür Merkezinde “Mehmet Akif”Anıldı