İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gündeme gelen sorulara basın toplantısı ile cevap verdi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, son günlerde gündeme gelen sorulara bir basın toplantısı ile cevap verdi. Belediye Brifing salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Seyfi Dingil’in yanında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin ile Ahmet Çetinkaya’da yer aldı. Gündemde bulunan konular ile ilgili olarak doğru bir şekilde cevap vermek adına basın toplantısı düzenlediğini ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile basının tüm sorularına içtenlikle cevap verdi.Kurumsal manada çok yol aldıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, artık zihniyetin değişmesi lazım diyerek hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Şehrin anatomisi çok değişti. Mahalle sayımız, görev alanlarımız arttı. Buna paralel olarak gelirlerimiz azaldı. Bu şartlarda halkımıza en iyi hizmeti veriyoruz.

Daire içerisinde müdür atamalarımıza bile laf söyleyen, dedikodu yapanlar var. Belediyenin başkanı benim. Sorumluluk ve yetki bende. Kiminle birlikte en iyi hizmeti vereceğime ben karar veririm”dedi.Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sorulara da yanıt veren Başkan Seyfi Dingil,” bizim hizmet alanında kimseyle kavgamız yok. Her İskenderunlu vatandaş gibi benimde gönlümden şehrime hizmet yapılmasını istemek en doğal hakkım. Büyükşehir hizmeti yapsın bende alkışlayayım. Âmâ maalesef bu güne kadar beklentilerin çok altında hizmetler yapıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi beton asfalt yapılması planlanan 2016 yılı çalışma raporunu açıkladı. Bakın listeye İskenderun neyi hakketmiş. Sadece Çırtıman Mahallesinde 2 km’lik ’asfalt ve Eyüp Sultan Caddesine 2 km’lik asfalt.

Hepsi bu, başka hiçbir asfalt planlaması yok. Bu mu İskenderun’a verilen değer”şeklinde konuştu. İskenderun Belediyesi projelerinin de konuşulduğu toplantıda sorulan sorulara bizzat Belediye Başkanı Seyfi Dingil cevap verirken son çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karayolları ve Ziraat Bahçesi alanlarının şehre kazandırılan büyük servet olduğunu söyleyen Başkan Seyfi Dingil, aylarca mutfakta çalıştık. Şimdi projelerin hayata geçirme zamanı. Elbette kolay olmuyor Ankara’da sorunları çözmek. Âmâ şehrin geleceği çok parlak. Değişimi hepiniz göreceksiniz dedi.İskenderun Belediyesi olarak çalışmaların sürdürüldüğü “Kentsel Dönüşüm Projesi” hakkında basına bilgi veren Başkan Dingil, Haziran ayında temel atmaya başlayacaklarını söyledi.

Basın mensupları ile sıklıkla bir araya gelmek istediğini belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, dedikodu mekanizması şehre zarar veriyor. Kimin ne derdi varsa gelsin ilgili Müdüre sorsun, cevabını alsın. Göreve başladığım günden beri, beni görevden alıyor, soruşturma açıyorlar gibi dünya kadar yalan ürettiler. Hangisi gerçekleşti. Bunlar tamamen hizmetlerimizi gölgelemeye yönelik hareket. Hiç bir vatandaşa faydası yok. Vatandaş hizmet ister, hizmet bekler. Kimin eline ne varsa, Savcılığa gider gerekeni yapar dedi.Başkan Seyfi Dingil,, basın mensuplarının dile getirdiği sorunlar hakkında da notlar alarak çalışma programına ekledi.

108-3