Hatay’ın Turistik Gözbebeği Harbiye Şelale Bölgesi’ne Sihirli Dokunuş

10 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen temel atma törenine Başkan Savaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HBB Genel Sekreteri Hasan Maden, HBB Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Müdür Vekili Hüseyin Etleç, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Defne Muhtarlar Dernek Başkanı Muhsin Demirel, Akdeniz Muhtarlar Federasyon Başkanı Mahmut Gülcü, HBB meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu(STK) temsilcileri ve muhtarlar katılım gösterdi.
BAŞKAN SAVAŞ: ÇALIŞMALARIMIZI SABIR, GAYRET VE ÖZENLE SÜRDÜRÜYORUZ
Törende konuşan Başkan Savaş, bir yıllık zaman diliminde, üniversitelerdeki akademisyenlerin bilgileri ışığında hazırlanan ve temel atma sürecine gelinen projeyle 15 yıldır süregelen bir sorunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Hizmet çıtasını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sabır, gayret ve özenle sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Savaş, duvarın en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti.
Harbiye’nin ulaşım sıkıntılarının da sona erdirilmesi için adımlar atılacağını ifade eden Başkan Savaş bu konuda bölge esnafının da desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
BAŞKAN SAVAŞ: HATAY HALKI, ÇALIŞMALARIMIZLA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SU İÇEBİLECEK
Konuşmasında HBB’nin altyapı atağına da değinen Başkan Savaş, 2015 yılında altyapı çalışmalarına 180 milyon TL yatırım yapıldığını belirterek bu yıl da 300 milyon TL yatırımın hedeflendiğini duyurdu. İçme suyu, kanalizasyon sıkıntılarının ve arıtma tesisi ihtiyacının giderilmesinde büyük bir mesafe kat edildiğini belirten Başkan Savaş, 3 yıl içerisinde Hatay halkını damacana su tüketmekten kurtaracaklarını, çeşmelerden gönül rahatlığıyla su içmelerini sağlayacaklarını ifade etti.
TAZEASLAN: BÖLGEYİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. OĞUZHAN AKBAŞ’IN TEKNİK DANIŞMANLIĞINDA ISLAH EDECEĞİZ
Şelale bölgesinde ıslah çalışmalarının Gazi Üniversitesi Doç. Dr. Oğuzhan Akbaş’ın teknik danışmanlığında gerçekleşeceğini vurgulayan HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazeaslan, şelale bölgesindeki kaymaların bilimsel bir şekilde araştırıldığını ve önlem amacıyla fore kazık çalışmalarının başlanacağını belirtti. Ayrıca bu çalışmaların sonunda sorunların tamamen bitmeyeceğine vurgu yapan Tazeaslan, Döver seyir alanında yaşanılan toprak kaymasına da önlemler alınacağının altını çizdi.
YAMAN: HARBİYE’Yİ ESKİ GÜZELLİĞİNE KAVUŞTURMAK VE TURİZMİ CANLANDIRMAK İSTİYORUZ
Temel atma töreninde konuşma yapan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Bu bölge yaklaşık bir yıl önce yağışların artışı ile ciddi ölçüde hasar gördü. Harbiye için turizm açısından büyük kayıpların yaşandığını biliyoruz. Yıl içerisinde Hatay Valisi Ercan Topaca ve Başkan Savaş ile bu bölgede incelemelerde bulunduk. Bu incelemeler neticesinde sizlerin huzurunda bu temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Asıl hedefimiz, heyelan alanının ıslah çalışmalarını gerçekleştirerek, Harbiye’yi eski güzelliğine kavuşturmak ve turizmi canlandırmak. Bu büyük projeye desteklerini esirgemeyen Başkan Savaş’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
YAMAN’DAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR
Ayrıca Hidro havuzunda da ıslah çalışmalarına başlayacağını müjdeleyen Başkan Yaman, projenin en kısa zamanda ihaleye çıkılacağını ve ıslah çalışmaları ile eş zamanlı tamamlanacağını vurguladı.

harbiye (1) harbiye (2) harbiye (3)

Önceki İçerikBaşkan Savaş’tan İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı
Sonraki İçerikAnaokul Öğrencilerine Temsili Ehliyet Verildi