5 İlçeden Gelen Takviye Ekiplerle Söndürülen Ormanın Son Hali

Karapelit Mahallesi’nde yer alan ormanlık alanda öğleden sonra yangın ihbarı alan HBB İtfaiyesi, nedeni belirlenemeyen yangına İskenderun, Belen, Dörtyol, Payas ve Kırıkhan ilçesinden gelen takviye ekipleriyle müdahalede bulundu.

Arazi şartlarının engebeli olması ve şiddetli rüzgârında etkisiyle büyüyen yangını söndürme ve soğutma çalışmalarında Belen Orman İşletme Şefliği ekipleri ile koordineli çalışan HBB itfaiyesi, birçok noktaya yayılan yangını 3 saatlik hummalı bir çalışmanın sonunda söndürmeyi başardı.
SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SONRASINDA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yanan alanın yakınında bulunan gıda firmasına alevlerin ulaşmaması için yoğun bir çaba sarf eden ekipler, yangının kontrol altına alınmasının ardından çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu noktada soğutma çalışmaları yaparak oluşabilecek tehlikeleri önledi.
Yangın söndürme çalışmalarını alanda takip eden HBB 2. Bölge Koordinatörü ve İtfaiye Müdürü Ahmet Serhat Beydilli, yangının daha fazla yayılmaması amacıyla ekipleri yönlendirerek müdahalenin hızlanmasını sağladı.

YANGIN MÜDAHALE (2) YANGIN MÜDAHALE (3) YANGIN MÜDAHALE (5) YANGIN MÜDAHALE (6) YANGIN MÜDAHALE (7)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.