Hatay Kent Konseyi’nden Kadın Haklarına Sanatsal Bakış Açısı

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İsmail Akgül ve ekibinin hazırladığı tiyatro ve müzik dinletisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a vekâlet eden Çiğdem Şahin ve Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon’un katılımıyla 8 Mart günü Hatay Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

KADINLARIN MÜZMİN SORUNLARI SAHNELENEREK BİLİNÇ OLUŞTURULDU

Kadınların gündelik hayatlarında yaşadıkları zorlukları, önlerine çıkarılan engelleri skeçlerle, şiir gösterisiyle ve Anadolu ezgileriyle harmanlayarak sahneleyen Akgül ve ekibi izleyenlerin farkındalık kazandırmasının yanı sıra keyifli dakikalar yaşattı.

KİMYON: KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon sahnelenen etkinlikle ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulduğumuz günden bu yana toplumsal sorunlara hassasiyetle eğilmeye çalıştık. Bu seneki 8 Mart etkinliklerimizden olan bu gösteride; şiddet görmüş, toplumsal cinsiyetçiliğin baskılarını hisseden kadınlarımızın yaşadığı zorlukları sanatla anlatmak istedik. Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin bir an önce son bulması için Sivil Toplum Örgütleri(STÖ) ve devletimizin organları bir arada hareket etmelidir. Hatay Kent Konseyi olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” ifadeleriyle konsey olarak kadın hakları konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.

ŞAHİN VE KİMYON’DAN KADIN OYUNCULARA ÇİÇEK JESTİ

Bu anlamlı ve topluma bilinç aşılayan etkinlikte sahnede olan kadın oyunculara çiçek takdim eden Çiğdem Şahin ve Nevide Kimyon oyuncularla hatıra fotoğrafı çekilerek bu değerli etkinliği ölümsüz hale getirdi.

iskenderun haber (1) iskenderun haber (2) iskenderun haber (3)