Hatay’ın Melekleri, Ligin Ve Kupanın En İddialı Takımı Fenerbahçe’yi Sarstı, Deviremedi

Kayseri’de düzenlenen Bilyoner.com KBL Türkiye Kupası çeyrek final müsabakalarının açılış karşılaşmasında ligde fırtına gibi esen Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kadın Basketbol Takımı, lig lideri Fenerbahçe ile yarı finale çıkma mücadelesinde karşı karşıya geldi.
Otoritelerin erken final olarak nitelediği maça tutuk başlayan HBB’nin Melekleri, Fenerbahçe’nin üst üste bulduğu sayılarla ilk çeyreği 27- 20 geride tamamladı. İkinci çeyrekte toparlanmış bir takım görüntüsü çizen ve farkı kapatan HBB, çeyreğin bitimine 5.32 dakika kala 32-31 öne geçmesine rağmen ilk yarı 42-42 eşitlikle tamamlandı.
Hatay’ın Melekleri, Ligin Ve Kupanın En İddialı Takımı Fenerbahçe’yi Sarstı, Deviremedi
Lig lideri Fenerbahçe’ye karşı kora kor bir mücadele sergileyen Hatay’ın Melekleri, güçlü rakibine 3. çeyrekte karşı yeterli direnci gösteremeyince 3. Çeyrek Fenerbahçe’nin 69- 62’lik üstünlüğüyle geçildi.
Son çeyreğe umutlu başlayan Hatay temsilcisi, maçın son bölümünde çok etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe’ye aynı karşılığı veremeyince müsabakadan 85- 80’lik mağlubiyetle ayrılarak kupaya veda etti.
FENERBAHÇE’YE KUPADA 85- 80 İLE BOYUN EĞEN HBB’DE HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU
Bu sonuçla yarı finale yükselme başarısı gösteren Fenerbahçe’de Alexandria Quigley’nin 29 sayı- 4 ribaund- 2 asist, Marissa Jo Coleman 19 sayı- 4 ribaund- 4 asist ve Jantel Lavender 11 sayı- 10 ribaund- 1 asistle maçı tamamladı.
HBB’nin son ana kadar kovaladığı yarı finale yükselme mücadelesinde, Katsiaryna Snytsina 17 sayı- 3 ribaund- 3 asist ve Anna Vajda 17 sayı- 5 ribaund- 6 asistle mücadeleyi noktaladı.
BAŞ: SPORSEVERLERE İYİ BİR MAÇ İZLETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM
Maçın bitiminin ardından değerlendirme toplantısında konuşan HBB Başantrenörü Ekin Baş, “Maçın başında istediğimiz gibi başlayamadık ama sonra ritmimizi bulduk. Bu süreçte yorulduk ve reaksiyonların geç vermeye başladık. İzleyenlere iyi bir basketbol izlettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

basketbol (1) basketbol (2)

Önceki İçerikHatay’da Teröristlere Ait Yaşam Malzemesi Bulundu
Sonraki İçerikHalkın malı, halkta kalmalı