Sivil Savunma Günü Münasebetiyle Hatmek Personeline Yangın Eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Sivil Savunma Günü dolayısıyla 28 Şubat Pazar günü Hatay Meslek Edindirme Kurslarında(HATMEK) görevli 50 personele olası yangında etkin müdahale için gerekli olabilecek teorik-pratik bilgileri aktarmak ve afetlerde can ile mal güvenliğini sağlamak amacıyla tatbikatlı eğitim çalışması gerçekleştirdi.
HATMEK binasında, Sivil Savunma Günü münasebetiyle can güvenliği önceliğinde gerçekleştirilen eğitime HBB Kültür ve Daire Başkanlığı, HBB İtfaiye Daire Başkanlığı ve HBB Muhtarlar Daire Başkanlığı katılım gösterdi.
HBB İTFAİYESİ, CAN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİNDE TEORİK VE PRATİK BİLGİLER VERDİ
İlk olarak teorik eğitimin verildiği ve ardından pratik eğitime geçilen etkinlikte, HBB İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangının oluşum süreci, yangın çeşidine göre müdahale ve mahsur kalan insanların kurtarılması hakkında başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi.
İtfaiye ekiplerince hazırlanan kapsamlı slayt gösterisiyle yangın durumunda yapılacaklar hakkında bilgilendirilen HATMEK çalışanları, ambulans ve itfaiye araçlarının da eşlik ettiği tatbikatta ise yangın söndürerek, yaralıların kurtarılma anını canlandırdı.
YAKLAŞIK 7 BİN VATANDAŞA EĞİTİM VEREN HATMEK ÇALIŞANLARI YANGIN KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLDİ
Yaklaşık 7 bin vatandaşa birçok dalda eğitim veren HATMEK çalışanlarının bu kez itfaiye ekiplerinden eğitim aldığı ve tatbikatla bilinçlendirildiği çalışma vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. HBB personellerine, afet durumlarında müdahale bilinci oluşturmak ve olası bir yangında yapılması gerekenler ile ilgili bilgi donanımı sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim verilmeye devam edileceği kaydedildi.

eğitim (1) eğitim (2) eğitim (3) eğitim (4) eğitim (6)