İskenderun Belediye Meclisi 4 Gündem Maddesiyle Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Belediye Meclis salonunda İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin 1.maddesinde yer alan Spor Kompleksleri ücretlerinin görüşülmesi ile ilgili teklif maddesi bütçe komisyonuna oy birliği ile sev edildi. Madde üzerinde görüşlerini ifade meclis üyeleri yüzdelik artışın zaten sembolik olduğuna dikkat çekerek oran üzerinden belirlenecek artış miktarının bütçe komisyonundan sonra karara bağlanması gerektiğini söylediler.

Gündemin 2.maddesinde yer alan 2016 yılı vergi,resim,harç tarifelerinin yeniden görüşülmesine geçildi. Belirtilen izin karşılığında kaldırım ve cadde işgal harçlarının yeniden değerlendirilmesi oylandı. Özellikle kentimizde yeniden dizayn edilen palmiye çarşısı olarak bilinen kafelerin yoğun bulunduğu alan üzerinde bulunan esnafların görüşlerini dikkate alan Belediye Meclisi, ücretlerin düşülmesi gerektiği yönünde görüşleri ile teklifi bütçe komisyonuna oy birliği ile havale ettiler. Meclisin bir diğer maddesi ise Emlak İstimlak Müdürlüğü çalışma yönetmeliği oy birliği ile kabul edilerek yürürlüğü girecek. Gündemin son maddesi Değirmendere 1983 1 nolu parsel üzerinde bulunan bina 1 yıllığına bedelsiz olarak Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilecek. İskenderun Belediye Meclisi Mart ayı oturumuna 04.Mart.2016 Cuma günü saat:10.00’da devam edecek.

M1 M4