Hatay Hizmetlerle ve Projelerle Ülke Gündeminden Düşmüyor

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, kenti bütünüyle kalkındırma ve geleceğe sağlam adımlarla yürüyen refah seviyesi yüksek bir Hatay oluşturma çabaları ülke gündeminden düşmüyor.

Başkan Savaş; Hürriyet, Cumhuriyet, Sabah, Milliyet, Vatan, Sözcü, Dünya ve Habertürk gibi Türkiye’nin en çok okuduğu gazetelerde Hatay’ın aydınlık geleceği için ortaya koyduğu çabalarla ulusal basının hizmetleri en çok işlenen yerel yöneticisi olmayı başardı.

BAŞKAN SAVAŞ, GÜNLÜK 1 BUÇUK MİLYONA YAKIN TİRAJ YAPAN 8 GAZETEDE HATAY’I ANLATTI

Başkan Savaş, sayfalara taşındığı günlük 1 buçuk milyona yakın tiraj yapan 8 ulusal gazetede, Hatay’ın yatırım anlamında öngörülebilir ve zengin olanaklarıyla ekonomik bağlamda değerlendirilmeye müsait gelişmekte olan bir kent olduğunu anlattı.

Ulusal basın, Hatay’ı refah seviyesi anlamında rahatlamış, altyapı ve üstyapı sorunları çözülmüş gelişmiş bir kent haline getirmek üzere çıktığı meşakkatli yolda yılmada ilerleyen Başkan Savaş’ın Ortadoğu ve özellikle komşu Suriye’de yaşanan ve Hatay’ı derinden etkileyen gelişmelerin hemşehrilerine olası en az zararla atlatılması için ortaya koyduğu kararlı mücadeleyi sayfalarına taşıdı.
lütfü savaş (2)ULUSAL TV KANALLARINA KONUK EDİLDİKTEN SONRA 8 ULUSAL GAZETENİN SAYFALARINA TAŞIDIĞI BAŞKAN

8 ulusal gazetenin sayfalarına taşıdığı haberlerde ele alınan temel konu, Başkan Savaş’ın özellikle Hatay’ın savaşın ortasında kalmış ve güven problemleri olan kaderine terk edilmiş bir kent olmadığını tüm dünyaya ayrıntılarıyla anlatması oldu.
Hatay’ın yatırımcılar açısından gönül rahatlığıyla sermayelerini değerlendirebilecekleri, ekonomik bağlamda her şeyiyle kendine yeten bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, hammadde olanakları, ulaşım imkânları, minimum işgücü maliyetleri ve Ortadoğu’ya açılan güvenli bir kapı olması itibariyle Hatay’ın adeta bir yatırım cenneti olduğunu tüm dünyaya anlattı.

MIPIM’DE HATAY’IN YATIRIMCILAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ OLDUĞU ANLATILACAK

Ulusal ve Uluslararası organizasyonlarda Başkan Savaş ile birlikte boy gösteren Hatay, Mart ayında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek dünyanın en büyük ‘Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı’ olarak gösterilen MIPIM Fuarı’na damga vurmaya hazırlanıyor.
Başkan Savaş, MIPIM Fuarı’nda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yatırımcılara Hatay’daki iş fırsatlarını anlatacak. Son 5 yıldır bölgede yaşanan kriz nedeniyle yatırım maliyetlerinin bir hayli düştüğüne dikkat çekecek olan Başkan Savaş, “Biz MIPIM’e çatışma ortamı içindeki Suriye değiliz, Hatay’ız, tüm ilçelerimizde farklı fonksiyonlarda gayrimenkul yatırım fırsatları var demek için gidiyoruz. Yatırımcı kriz ortamlarını sever. Gerçek yatırımcı kriz dönemlerinde yatırım yapar ki maliyetleri düşsün. Yatırımcılar şehrimizde yüzde 50’ye yakın daha az maliyet avantajını yakalayabilecekler. Biz bu avantajı kullanmak istiyoruz. Krizi fırsata çevireceğiz. Ortadoğu’ya yakın olmanın avantajını kullanacağız. Çünkü bölgedeki savaş bittiğinde Irak ve Suriye gibi ülkelerin çok büyük ihtiyaçları olacak. Özellikle inşaat alanında bu ülkelere ulaşılabilecek en iyi noktadayız” dedi.

330 MİLYON DOLARLIK 4 PROJE MIPIM’DE TANITILACAK

MIPIM’de tanıtacakları projelere de değinen Başkan Savaş, “Dörtyol ilçemizde, 150 milyon doları bulan otel ve alışveriş merkezi bulunduran bir projemiz var. Her ikisi için de yabancı yatırımcı talebi şimdiden oluştu. Antakya merkezinde Haraparası kentsel dönüşüm alanımız var. Toplam yatırım bedeli 180 milyon doları aşan; eski hal ve eski otogarı da içine alan. Burası için de talepte bulunan yatırım grupları var. Antakya merkezinde bir teleferik projemiz var. Alt istasyonunda dünyada eşine az rastlanır bir mozaik bulundu. Projeyi bir arkeopark haline getirdik. Bu proje, belediyemizce finanse edilecek. Bir de müze-otel projemiz var. Türkiye’de ilk kez böyle bir proje yapılıyor. Anıtlar Kurulu ilk etapta izin vermemişti ancak Yunanistan’da Akropolis’teki örneğini görünce izin çıktı. Oteli Hilton işletecek” şeklinde konuştu.
lütfü savaş (4)“HATAY, YATIRIM OLANAKLARININ YANI SIRA TURİZM POTANSİYELİYLE DE EŞSİZ BİR KENT”

Turizm, inşaat ve sanayi alanında şehirde birçok yatırım fırsatı olduğunun da altını çizen Başkan Savaş, “İlimiz yemekleri ve tarihi ile aslında çok önemli bir konumda. Bir bölgemize doğalgaz getirmek istedik 80 santimetrelik derinliğe bile inemedik. Anıtlar Kurulu izin vermedi. Çünkü dokunduğunuz yerden tarihi eser çıkıyor. Kazıyorsunuz Osmanlı dönemi, kazıyorsunuz Bizans dönemi, kazıyorsunuz Roma dönemine ait kalıntılar buluyorsunuz. Evet, bu hizmeti geciktiriyor. Ancak bu eserler sayesinde daha çok turizm destinasyon alanları ortaya çıkıyor” diyerek Hatay’ın her anlamda zenginliklerle dolu olduğuna vurgu yaptı.

lütfü savaş (3) lütfü savaş (5) lütfü savaş (6) lütfü savaş (1)