Başkan Dingil ,Şehre Yeni Kimlik Kazandırmak İstiyoruz

Kısa adı (ASKEF) olan Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu heyeti, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ederek bölgede kurulması düşünülen Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesinin ön hazırlıkla çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, Genel Bşk. Yrd. Mustafa Yılmaz, Genel Sayman İbrahim Türkyılmazer ile beraberinde Azerbaycan’dan gelen Uluslararası ekonomi danışmanı Raife Serhankızı bir süre Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile görüşerek Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesinin kuruluş çalışmalarını anlattılar. Ziyarette duygularını ifade eden Genel Başkan Ünal; ”faaliyetlerimiz genelde kültür ve sanat alanında oluyor. Türk Dünyası ile ilgili olarak önemli çalışmalar yapmaktayız.

İskenderun’da da bir dizi faaliyetler yapmak istiyoruz. Belen ve Dörtyol hattında bir vakıf üniversitesi kurulması yönünde gayretlerimiz var ”şeklinde konuştu. Üniversite kurmanın zorluğuna dikkat çeken İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise “bizde teknik üniversitenin kurulması için çok mücadele ettik. Burada amacımız şehre yeni bir kimlik kazandırmaktı. İskenderun her anlamda büyümeyi hak eden bir şehir. İktidarın gücü ile kentimizin vizyonuna katkı sağlayacak projelerimizin hayata geçirilmesi ile marka şehir olacağız. Sizlere de bu gayretlerinizde başarılar diliyorum, kolaylıklar diliyorum. Belediye olarak bizim üzerimize düşecek her göreve hazırız ”dedi. Azerbaycan gelen konuk Raife Serhankızı,Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Azerbaycan Bayrağı hediye ederek kendisini ülkesine davet etti.

Ş 2 Ş4 Ş6