MKÜ’de “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” Düzenlendi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Üniversitemize 100 adet bisiklet verdi.
Rekötümüz Prof. Dr. Hasan Kaya yaptığı açılış konuşmasında, “Kronik hastalıklar olarak bildiğimiz obezite, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları gibi hastalıkların önemli ölçüde aktivite yetersizliğiyle bağlantılı olduğu ve hareketli hayat tarzının tercih edilmesiyle bu hastalıklara yakalanma oranlarının büyük ölçüde azaldığını bilmekteyiz. Bu beden ve ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesinde günde en az bir saat orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerekmektedir. Kampanya bu anlamda önemlidir” dedi.

Rektör Kaya son olarak, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında gençlerimizi hareketli yaşama ve fiziksel aktiviteye özendirmek, daha sağlıklı bir yaşam sürmek için bisiklet kullanmaya teşvik etmek amacıyla yürütülmeye başlanan bisiklet dağıtımı projesi çerçevesinde Üniversitemiz ile Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında protokol imzaladıklarını belirtti.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit TİRYAKİ ise hareketsizliğin önüne geçmek, sağlıklı yaşamı teşvik etmek için birçok çalışmalar yapıldığına bugün de burada gençlerde fiziksel aktiviteyi artırmak için bisiklet dağıtımı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Tiryaki “Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte hareketsizlik gün geçtikçe artmaktadır. Yaşam tarzında fiziksel hareketsizlik ne kadar az olursa kalp-damar hastalıkları aşırı şişmanlık, yüksek tansiyon, kas krampları ve bunlara benzer onlarca hastalığa yakalanma riski de artmaktadır. Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski oluşturmaktadır. Gençlerimizin fiziksel aktivite düzeyini artırmak için en iyi alternatiflerden birisi de onları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir” şeklinde konuştu.

_DSC4288