İskenderun’lu Kadınlar Meslek Öğreniyor

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Merkezlerinde bugüne kadar açılan toplam 22 kursa katılan 700 kursiyer meslek sahibi oldu. Şehir genelinde 7 ayrı mahallelerde açılan merkezlerde bayanlar çeşitli branşlarda açılan kurslarda eğitim görüyor.

İskenderun Belediyesi olarak her zaman önceliği eğitime verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, özellikle kadınların okuma-yazma öğrenmeleri, meslek sahibi olmaları ve sağlıklı ortamda yaşamaları için önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Çay, Mustafa Kemal, Denizciler, Sakarya, Sarıseki, Suçıkağı ve Bekbele mahalleleri olmak üzere 7 farklı noktada Kadın Kültür Merkezlerinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Başkan Seyfi Dingil, verdikleri hizmetin karşılığı fazlasıyla aldıklarını belirtti.

İskenderun’lu kadınlar meslek öğreniyor sloganı ile Kadın Kültür Merkezlerinin çok önemsediklerini bundan dolayı görünen ilgiden çok mutlu olduklarını anlatan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,“7 olan merkez sayımızı 2.dönemden itibaren arttıracağız. Bu hizmetimizi kentin geneline yaymak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız var. Merkezlerimizde Sedef Kakma, Resim, Gümüş İşlemeciliği, El Sanatları gibi özellikli branşlarda kurslarımız devam ediyor.Kursiyerlerimizin ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satarak ailelerine katkıda bulunacakları sergi yerleri açacağız” dedi.

m1 m2 m3 m4