Hatay, Başkan Savaş’la Bir Kez Daha Ülke Gündeminde

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 27 Şubat Cumartesi günü 07.30’da FOX Tv’de yayınlanan ve ilgi ile takip edilen “Murat Güloğlu ile Çalar Saat Hafta Sonu” programının canlı yayın konuğu oldu.

“HATAY’IN EN GÜZEL ABİSİ” FOX EKRANLARINDA HATAY’I ANLATTI

Türkiye’nin her sabah ilgi ile takip ettiği programda Hatay’ın bambaşka değerde bir kent olduğuna dikkat çeken Sunucu Güloğlu, “Hatay’ın en güzel abisi” olarak nitelediği Başkan Savaş’a Hatay’a dair merak edilen konuları sordu.

“KADİM ŞEHRİMİZİN SAVAŞLA ANILMASINDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Öncelikli olarak Hatay’ın savaşın ortasında kalmış bir şehir olarak anılmasından derin bir üzüntü duyduğunun altını çizen Başkan Savaş, “İstanbul, Ankara, Londra, Paris veya dünyanın en güvenli olarak görülen herhangi bir şehrinde nasıl bir ortam varsa Hatay’da da öyle bir ortam var. Ancak bu gerçeğe rağmen maalesef Hatay 5 yıldır savaşla anılıyor. Hatayımızda yüzyıllardır hüküm süren bir barış ortamı var. İnsanların birbiriyle uyum içerisinde yaşadığı bu kadim şehrin savaşla anılmasından derin üzüntü duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“KAOSLA ANILMAYI HAK EDEN BİR ŞEHİR DEĞİLİZ”

Açıklamasına Hatay’ın olumsuz ifadelerle anılması dolayısıyla hemşehrilerinin maddi ve manevi olarak yıpranmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek devam eden Başkan Savaş, “Hatay, kaosla anılmayı hak eden bir şehir değil. Biz artık morallerin yüksek olduğu bir Hatay istiyoruz. Ticaretin ve teknolojinin gelişiminin ivme kazandığı bir Hatay istiyoruz” dedi.

“HATAY ORTADOĞU’YA ÖRNEK OLACAK BİR ŞEHİR”

Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin kent insanında ne gibi değişimler yarattığına da değinilen programda Güloğlu, Hatay’a ve kentin insanına verdiği büyük değerle tanınan Başkan Savaş’a bu konuyla ilgili görüşlerini sordu. Başkan Savaş, “Hatay Ortadoğu’ya örnek olacak bir şehir. Eğer yaradan bizi tüm renklerimizle bu topraklarda buluşturmuşsa bizim de birbirimize sevgiyle bakmamız lazım. Hatay halkı bu bilince sahiptir. Halkımız her zaman barışa katkı sağlayan bir üslupla çevresine sevgi ve barış saçmayı sürdürmektedir” açıklamasında bulundu.

“HEMŞEHRİLERİM SURİYELİ SIĞINMACILARA MERHAMETLE YAKLAŞIYOR ANCAK ORTAYA ÇIKAN İŞSİZLİK SORUNU KAYGI YARATIYOR”

Hatay halkının Suriyeli sığınmacılara yaklaşımı hakkında da konuşan Başkan Savaş, “Suriyeli sığınmacılar, barınma konusunda ve yaşam tarzı anlamında kent insanıyla uyuşma noktasında sıkıntı çekiyor. Halkımız sığınmacılara karşı merhametli ancak ortaya çıkan işsizlik sorunu nedeniyle de derin kaygı içerisinde” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZİ ULUSLARARASI VİTRİNLERDE LAYIKIYLA TEMSİL EDİYORUZ”

Hizmetleriyle yalnızca ülke gündemine değil dünya gündeminde yer bulan ve Hatay’ı refah seviyesi yüksek bir kent haline getirmek anlamında gösterdiği azimli tutumla adından söz ettiren Başkan Savaş, uluslararası saygınlığa sahip fuarlarda, sergilerde ve organizasyonlarda Hatay’ı ve kentin geleceği için üretilen projeleri en iyi şekilde tanıtmak için yoğun çaba harcadığını vurguladı.

HATAY, EXPO 2016 VE MIPIM FUARLARINDA DÜNYA VİTRİNİNE ÇIKACAK

Başkan Savaş “Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl “Çiçek ve Çocuk” temasıyla Antalya Aksu’da düzenlenecek olan ‘EXPO 2016 Antalya’ya dört eşsiz projeyle katılım sağlayacağız. Bunun yanı sıra Fransa’da gerçekleştirilecek olan ve dünyanın her yerinden yatırımcının buluşacağı MIPIM fuarına da katılım göstererek Hatay’ın yatırım yapılmaya değer bir kent olduğunu herkese gösterme fırsatı yakalamış olacağız” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN SAVAŞ, SOSYAL MEDYADA BÜYÜK ETKİ YARATAN PROGRAMDA HATAY’IN HER YÖNÜYLE BİR DÜNYA ŞEHRİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA YİNELEDİ

Sosyal medyada büyük etki yaratan programda Başkan Savaş, Hatay’ın yatırım anlamında öngörülebilir ve gerek doğal zenginlikleri gerek manevi değerleriyle dünyaya hitap eden bir medeniyetler şehri olduğunu FOX ekranlarında izleyicilerle paylaştı.

başkan

Önceki İçerikMaydanoz Park Düzenlenmiş Haliyle Vatandaşı Ağırlayacak
Sonraki İçerikÇocukları için okudular, kazandılar