Başkan Seyfi Dingil Ziraat Bahçesi’nde incelemelerde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil geçtiğimiz aylarda İskenderun Belediyesine devri yapılan Ziraat Bahçesi alanında incelemelerde bulundu. Türkiye’nin en güzel parkını yapma konusunda iddialı olduklarını belirten Başkan Seyfi Dingil, o yüzden ince eleyip sık dokuyoruz dedi. Başkan Seyfi Dingil, Mayıs 2016 tarihinde tamamen boşaltılarak devri yapılacak olan şehrin en önemli oksijen deposu halinde bulunan ziraat bahçesinde çalışmalar hakkında detaylı bilgi alırken, yapılması gerekenler konusunda da talimatlar verdi.

257 dönümlük bir arsa üzerine yeşilliği bozmadan yepyeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren yeşil alanlar ve parkların sayısında önemli bir artış oldu. Bizim dönemimizde, yeşil alanlar iki kat artırılmıştır. Şehir merkezinde birçok atıl alanı parklar haline getirdik. İskenderun çok güzel bir parka kavuşacak. Kentin tamamında yeşil alanların artırılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Doğaya, çevreye, insana bakışı ve yaklaşımı ile sosyal belediyeciliğe yakışır bir şekilde başarılı projelerimizi uyguladık. Bundan sonra da uygulamaya devam edeceğiz. Ziraat bahçesine yapacağımız park için, Dünya’da parklar konusunda üst seviyede bulunan Hollanda’da örnekleri olan bir proje üzerinde çalışıyoruz”diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in gayretleri ile şehre kazandırılan ziraat bahçesi parkı içerisinde hobi bahçeleri, hayvanat bahçeleri, çocuk kulüpleri, oyun alanları, oturma-dinlenme alanları, seyir terasları, kitap okuma alanları yer alacak. Parkta ayrıca, sıhhi bitkiler, yenilebilir bitkiler, kokulu bitkiler ile döşeli yepyeni bir yaşam alanı oluşturulacak.

Z1 Z2 Z3 Z4

Önceki İçerikArsuz’da İçmesuyu Sorunları Gideriliyor
Sonraki İçerikHatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ,İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti