‘Hatay’ın Çiçekleri – Çiftçinin Emeği’ Projesi’nde Eğitimler Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, ‘Hatay’ın Çiçekleri – Çiftçinin Ekmeği’ projesinde doğrudan görev alacak ve üreticilerle ilgilenecek peyzaj mimarlarına, ziraat mühendislerine ve teknikerlere süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda uygulamalı bir eğitim vererek bilgi donanımı kazanmaları sağlandı.

BAŞKAN SAVAŞ, HEMŞEHRİLERİNİN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTEN ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, geçimini çiftçilikle sağlayan hemşehrilerine ve özellikle istihdam konusunda problemler yaşayan kadınlara yönelik hayat geçirdiği projede, istihdam sağlanmasının yanı sıra hem köyden kente göç engelleniyor hem de ek bir gelir kapısı sağlanarak vatandaşların yaşam standartları yükseltiliyor.

Dar gelirli üreticiye ek gelir sağlayacak olması nedeniyle özel bir önem verilen projenin yüzde yüz başarıya ulaşması için Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Mimarlık Fakültesi’nin desteği ile düzenlenen eğitim çalışmasına MKÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Yard. Doç. Dr. Elif Bozdoğan ve Öğretim Görevlisi Sema Güler de katılım gösterdi.

PROJE, TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN MUTLU BİR TOPLUM OLMA HEDEFİNE KATKI SAĞLIYOR

Başkan Savaş bu proje ile çiftçilerin kendi topraklarında tüketen değil üretimle ekonomiye katkı sağlamalarına ve bu anlamda toplumda hak ettiği saygın yeri edinmiş mutlu bireylerden oluşan toplum olma hedefini gerçekleştirmeye katkı sağlıyor.

‘Hatay’ın Çiçekleri – Çiftçinin Ekmeği (1) ‘Hatay’ın Çiçekleri – Çiftçinin Ekmeği (2)