İskenderun Teknik Üniversitesin’de “Gençliğin Sorunları ve Çözüm Yolları” Semineri Düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) konferans salonunda düzenlenen seminere Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, öğretim üyeleri ve öğrenciler ve çalışanlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seminerin açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ülkenin geleceğinin öğrencilerle şekilleneceğini ifade etti ve gençliğin önemine değindi. Önümüzdeki günlerde öğrenciler için çok çeşitli bilimsel ve kültürel etkinlikler yapılacağını kaydeden Rektör Dereli, öğrencilerle birlikte film izleme sözü verdi. Seminerde öğrencilerin sıkıntılarını eğitim psikolojisi alanında uzman olan Doç. Dr. Süleyman Doğan’a rahatça ifade etmelerini isteyen Türkay Dereli, Doç. Dr. Süleyman Doğan’a katılımlarından ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan ise “Gençlik sorunları ve çözüm yolları” konulu seminerinde: “Girişimci ruhunuzu asla kaybetmeyin. Bu yönünüzü geliştirmeye çalışın ve özgüvenli olun. Bu sayede öğrenim hayatınızın pozitif yönde ilerleyeceği unutmayın. Hayatta başarılı olmanın temel şartlarından olan özgüven ve girişimcilik ruhunun peşinden koşun” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Doğan konuşmasını, “İskenderun Teknik Üniversitesi’nde seminerimize çok yoğun bir katılım gördüm. Açıkçası bu beni çok mutlu etti. İskenderun’da bu tür etkinlikler sık sık yapılmalı. Gerek kültüler gerekse sanatsal etkinlikler öğrencilere çok şey katacaktır. Ben öğrencilerin yüzlerinde o gülümsemeyi, o ışığı gördüm. Son dakikalara kadar yoğun katılım vardı ve beni dikkatle dinlediler. Bundan da ayrıca memnun oldum. İskenderun mavi ile yeşilin birleştiği, ayrıca sanayinin yoğun olduğu bir kent. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bu kente yakışan bir üniversite olacağını ve burada geleceğimiz adına çok şey olacağına inanıyorum” diyerek noktaladı.

Doç. Dr. Süleyman Doğan seminer sonunda “Mesnevi’den Pedagojik Telkinler” ve “ Konuşmak Lazım” adlı kitaplarını imzaladı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.

iste (1) iste (2)

Önceki İçerikBayırbucak Türkmenlerine Yayladağı İlçesinden Yapılan Yardımlar
Sonraki İçerikBöbrek Tümörü Tedavisinde En İleri Tedavi Yöntemi