İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoversite Yolunda İlk Adımı Attı

“Teknoversite” vizyonu ile yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi’nde Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) kuruldu ve açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine; Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile diğer protokol üyeleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanayiciler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca konuşmasında, ülkelerin ve devletlerin, insanlarını refah içinde yaşatmak, mevcut ortamları daha da iyileştirmek ve huzurunu artırmak gibi temel hedefleri olduğunu, bunu gerçekleştirmek ve sürdürülebilir hale getirmenin temel yolunun ise üretimden geçtiğini söyledi. Vali Topaca sözlerine şöyle devam etti: “İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulması ile birlikte çok ciddi bir üretim alt yapısı olan, sanayi alt yapısı olan bir kentten bahsediyoruz. Özellikle demir-çelik sektöründe Türkiye’deki üretimin neredeyse %35’ini tek başına yapan bir kentten bahsediyoruz. Bunun getirdiği avantajlar var, bunun getirdiği destekler var. İnşallah bu desteklerle birlikte İSTE‘nin buraya ve çevreye verdiği fayda ve yol göstericilik kısa sürede kendini gösterecektir. Bu duygu ve düşünceler ile teknoloji transfer ofisi’nin İskenderun Teknik Üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını, başarı getirmesini, ilimiz sanayisine ülkemiz sanayisine inşallah yeni açılımlar getirmesini, yeni ufuklar açmasını diliyorum”.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli açılış konuşmalarında, İSTE-Teknoloji Transfer Ofisi’nin nasıl bir misyon üstleneceğine değinerek; “Bugün burada öncelikle teknoloji transferi ofisi ve teknoparkların işlevleri tanıtılacak. Daha sonra İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında teknoloji transferi ofisi ve teknopark konularında işbirliği protokolü imzalayacağız. ‘Üniversite-sanayi-kamu-toplum’ dörtlü sarmalındaki tüm paydaşların katılımıyla arama-tarama çalıştayları yapacağız. Çalıştaylarda, özellikle İskenderun Teknik Üniversitesi’nin teknopark ve TTO kanalları ile İskenderun ve Türkiye için neler yapılabileceği tartışılacak. Çalıştay sonuçları özetlenip, derlenecek ve bir rapor haline getirilip, ilgili tüm taraflarla paylaşılacak. Bu rapor hepimiz için bir yol haritası ve kılavuz olacak” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun da konuşmasında; “Ülkenin geldiği noktada son yıllar içerisinde, bilginin ürünün içerisine gömülmesi gerektiği herkes tarafından müşahede edilmiştir. Dev yollar küçük adımlarla başlar, işte şimdi o adımın tecellisi için buradayız” diyerek mutlaka yenilenme inovasyon, yeni fikirler, yeni buluşlar, yeni düşünceler ortaya koymak gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark işbirliği protokolünün imza töreni gerçekleştirildi. Daha sonra, İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin ( İSTE-TTO) açılışı kurdele kesimi ile yapıldı. Verilen kısa ara ve kokteyl sonrasında program, yapılan çalıştaylar ve kapanış/değerlendirme toplantısı ile sona erdi.

kurdele merasimi sayın rektorler ve  sayın vali

Önceki İçerikDerslere Katılım Gösteren Öğrenciler Başarı Sağlıyor
Sonraki İçerikÇevre İllere Verilen Destek ve Teşvikler Hatay’a Da Verilmeli