Derslere Katılım Gösteren Öğrenciler Başarı Sağlıyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İskenderun Akademik Danışman ve Uygulama Hizmetleri Koordinatörü İSTE öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih ÜNEŞ yapılan röportajda programlara kayıtlı öğrencileri son derece yakından ilgilendiren konularda açıklamalarda bulundu.

Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim–öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz-yüze olarak düzenlenen Akademik Danışmanlık dersleri hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. ÜNEŞ, ‘’2015 – 2016 öğretim yılı Bahar Dönemi, 5 Mart 2016 Cumartesi günü başlayacak ve 29 Mayıs 2016 Pazar akşamına kadar resmi tatil günleri dışında (23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs ve ara sınav günleri ile Bakanlar Kurulu tarafından gerekli görülerek ilan edilebilecek resmi tatil günlerinde dersler yapılmayacaktır) kesintisiz olarak sürdürülecektir’’ dedi.

2015–2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavlarının 16–17 Nisan 2016, Dönem Sonu Sınavlarının ise 4–5 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacağını belirterek sözlerine devam eden Doç. Dr. ÜNEŞ, “açık öğretim derslerine katılım gösteren öğrencilerin başarısını ciddi oranda arttırdığını” vurguladı. Ayrıca en yüksek başarının İngilizce ve Arapça gibi yabancı dil derslerinde sağlandığını söyleyerek konuşmasına devam eden ÜNEŞ, “ücretsiz olarak sunulan Açık Öğretim Derslerinin, müfredata ve sınav sistemine uygun biçimde, teknolojiden de faydalanılarak kendi alanlarında uzman akademisyenlerce verildiğini” belirtti.

İskenderun Teknik Üniversitesi, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümünün dersliklerinde 3 yıldır aralıksız devam etmekte olan Açık Öğretim Dersleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. ÜNEŞ ‘’Bölgemizde sisteme kayıtlı beşbin’in üzerinde öğrenci mevcut, ancak derslere katılım ne yazık ki yeterli seviyelerde değil’’ dedi. Önceki sınav dönemlerinde Açık Öğretim Dersleri ile ilgili el ilanı dağıtarak katılımı %20-25 oranında arttırabildiklerini belirten Doç. Dr. Fatih ÜNEŞ, ‘’başarı noktasında derslere katılımın çok büyük payı var, buradan tüm öğrencilerimizi bir kez daha derslerimize davet etmek isteriz’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Doç. Dr. Fatih ÜNEŞ

Önceki İçerikGalatasaray Lazio Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda Yayınlanacak
Sonraki İçerikİskenderun Teknik Üniversitesi Teknoversite Yolunda İlk Adımı Attı