Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hatay’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, H. Volkan Köksal, Bilal Bozdemir, Bilal Ölmez, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AKP İl Başkanı Ahmet Atıç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki üst düzey yöneticiler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada Hatay için ne yapılsa az olduğunu ifade ederek, “Dünyada kriz var. Bakın etrafımız ateş çemberi. Eğer biz Türkiye’de birlik beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edersek burası huzur iklimi adası olacaktır. Ülkemizin ekonomisi güçlü bir ekonomi, hükümet ve devlet ile birlik, beraberlik ve kardeşlikle bu huzur iklimi sağlanıyor. İnşallah bu kardeşlik, birlik, beraberlik daha da pekişerek ilelebet devam edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.’’ dedi.

-İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın-

Ülkemizin her zamankinden daha güçlü olduğunu ifaden Bakan Eroğlu, ‘’300 yıldan bu yana bu topraklardaki insanları parçalamak, bölmek, yok etmek için uğraşan ülkeler var. O zaman bunun adı şark meselesiydi. Şimdi adı değişti Ortadoğu meselesi oldu. Allah’a şükür milletimiz büyük bir millet. Şu anda dünyada kriz varken Türkiye’de teğet bile geçmeden, atlattı. IMF’ye borcumuz vardı geçmişte. Bu millet bu 23 milyar dolar borcu ödedi, IMF’ye de 5 milyar dolar borç vermek üzere protokol imzaladı. Merkez Bankası tamamen dövizle doldu, nereden nereye. Bu milletten aldığımızı millete hizmet olarak aktarıyoruz. Biz şuana kadar 3 bin 100’den fazla tesisi açtık. 76 şehirde su yoktu, buralara su verdik. Barajlar, göletlerin temeli atılırdı, unutulurdu. 320 baraj inşa ettik. Türkiye’nin en büyük barajlarını biz inşa ettik. Göletlerde dünya lideriyiz, barajlarda da ilk üçe giriyoruz. Üç fidan kesiliyor konuşuyorlar, biz 3,5 milyar fidan diktik.” dedi.

Hatay’da 60 yıl boyunca hayal olan Reyhanlı Barajı’nın temelinin atıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, buranın önümüzdeki yıl bugün bitirilme sözünü vererek, ödenek sıkıntısının bulunmadığını ifade etti.

11