Hatay’ın gururu “ERTUĞRUL GÖK”

Küçük yaşta elde ettiği başarılar ile Hatay’ın gururu haline gelen Otizmli özel sporcu Ertuğrul Gök, Hatay’a üç madalya daha kazandırdı ve bölge şampiyonu oldu. Geçtiğimiz günlerde Alanya’da Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Bölge yüzme müsabakalarına, Hatay adına katılım gösteren Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ertuğrul Gök, açık yaş grubunda 800 metre ve 400 metre serbest stil yüzme müsabakasından 1. gelerek, iki altın madalya kazandı ve bölge şampiyonu oldu. 50 metre kurbağalamada ikinciliği elde eden Gök, birde gümüş madalya kazandı.

Daha önce katıldıkları birçok yarışmadan başarıyla dönen Hatay Engelliler Spor Kulübü ve Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübü, sporcuları Ertuğrul Gök, Berk Çiper, Emirhan Gümüş ve Furkan Çiçek Hatay’ı en güzel şekilde temsil ettiler. 81 ilden 402 kulübün katıldığı müsabakalardan şampiyon olarak dönmenin gurur verici olduğunu dile getiren Hatay Engelliler Spor Kulübü ve Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Sara Gök, müsabakalara 3 otizm ve 1 down sendromlu sporcu ile katıldıklarını dile getirdi. Her geçen yıl daha fazla özel sporcuyu çeşitli spor dallarındaki müsabakalara göndermeyi hedeflediklerini aktaran Sara Gök, özel sporcuların spor yaparak kendilerine öz güvenlerinin arttığını, yeteneğini fark etme ve kendini ifade etmeye başladığını söyledi. Herkes için sporun çok önemli olduğuna vurgu yapan Spor Kulubü başkanı Sara Gök, “Özel çocuklarımız için spor, son derece önemlidir. Müsabakalarda ayrıca, kazanma ve kaybetme duygusunu de öğreniyorlar. Aynı zamanda, aile dışındaki bireyler ile arkadaşlık kurabiliyorlar. Ertuğrul Gök’ün annesi olarak, ben her zaman oğluma destek oldum ve olmaya da devam edeceğim. Aşılmayacak engel yoktur. Aynı şekilde çocuğu engelli olan tüm ailelerde bu şekilde düşünüp, bunu hayata geçirmelidir. Tüm özel bireylerin eğitilmesi ve ve topluma kazandırılması için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım.”dedi.
ŞAMPİYON ERTUĞRUL GÖK’E, PASTALI KUTLAMA…
Bölge şampiyonu Ertuğrul Gök’ün başarısını kutlamak için bir araya gelen Özel Suyun Rengi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, velileri ve öğretmenler pasta kesti. Ertuğrul Gök’ü tek tek tebrik eden arkadaşları ve öğretmenleri bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERTUĞRUL GÖK (1) ERTUĞRUL GÖK (2) ERTUĞRUL GÖK (3) ERTUĞRUL GÖK (4)